Naslovna Politika Izbori 2022. Na ponovljenim parlamentarnim izborima u opštini Negotin Vučiću 448 glasova, Dačiću 107

Na ponovljenim parlamentarnim izborima u opštini Negotin Vučiću 448 glasova, Dačiću 107

855
0

U subotu, 16. aprila ponovljeno je glasanje za izbor narodnih poslanika na 54 biračka mesta u Srbiji među kojima su i tri u opštini Negotin, kao i na 35 biračkih mesta za izbor predsednika Republike.

Na tri biračka mesta u opštini Negotin na kojima je 16. aprila ponovljeno glasanje za narodne poslanike od 1.378 upisanih birača, glasalo je 657 ili 47,67 odsto. Zabeležen je i 21 nevažeći listić.

Najviše glasova osvojila je lista Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve za koju je glasalo 448 birača, odnosno 68,18 odsto od ukupnog broja izašlih.

Za listu Ivica Dačić – Premijer Srbije glasalo je 107 (16,28%), lista “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” osvojila je 25 glasova (3,81%) , dok su liste Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija Nada – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Za Кraljevinu Srbiju (Monarhisti) – Vojislav Mihailović i Boris Tadić – Ajmo ljudi osvojile po 11 glasova (1,67%)

Za listu Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici glasalo je osam birača (1,21%), za listu “Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije” sedam (1,06%), a za listu Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka šest birača (0,91%).

Po tri glasa dobile su liste: Suverenisti – Saša Radulović (ĐB), Milan Stamatović (ZS), DR Jovana Stojković (ŽZS) i Romska partija – Srđan Šajn, dva Moramo – Akcija – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović, a po jedan liste: Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić, Alternative za promene – Albanska alternativa za promene – Albanska demokratska alternativa, Otete bebe – Ana Pejić i Ruski manjinski savez – Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin.

U opštini Negotin se, inače, glasalo na biračkim mestima 9 – Pedagoška akademija, 20 – Bukovče i 49 – Popovica. Najveća izlaznost zabeležena je u Popovici 66,38 odsto, u Negotinu 47,67 odsto, a u Bukovču 44,77 odsto.

U Srbiji je glasanje ponovljeno u gradovima: Beograd (gradske opštine Barajevo, Palilula i Zvezdara), Pančevo, Valjevo, Niš, Kraljevo, Kragujevac, Požarevac, Zaječar, Pirot i Šabac, a pored opštine Negotin i u opštinama: Apatin, Aranđelovac, Babušnica, Bogatić, Vlasotince, Vrbas, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac, Petrovac na Mlavi, Trstenik, Preševo, Žabari, Svrljig, Novi Bečej, Majdanpek, Lapovo, Sokobanja, Kosjerić, Prijepolje i Crna Trava.

Glasanje je proteklo u najboljem mogućem redu i u toku glasanja nisu prijavljene veće nepravilnosti, rečeno je u Republičkoj izbornoj komisiji.