Naslovna Društvo Na planinarskoj akciji u Vratni 160 učesnika, a među njima i student...

Na planinarskoj akciji u Vratni 160 učesnika, a među njima i student iz Brazila

553
0

„Kamene kapije – Prerasti u kanjonu reke Vratne“ naziv je desete Regionalne akcije Planinarskog saveza Timočkog regiona koju su u nedelju priredili negotinsko Planinarsko društvo „Deli Jovan“ i Turistička organizacija.

Foto: Jelena Rančić Cvetković

Okupljene učesnike, njih ukupno 160 među kojima su bili i članovi 11 društava iz Kladova, Majdanpeka, Zaječara, Sokobanje, Bora, Jagodine, Aleksinca, Knjaževca i Negotina, pozdravili su Nenad Cvetković, predsednik PD „Deli Jovan“ i Boban Đorđević, predsednik Planinarskog saveza Timočkog regiona.

Pored planinara na akciji je učestvovalo i dvadesetak zaljubljenika u prirodu, a kao zanimljivost izdvajamo da se put kanjona reke Vratne, zahvaljujući Planinarskom društvu „Ljuba Nešić“ iz Zaječara, uputio i Vinicijus Steger Pires, gost iz Brazila koji u okviru studentske razmene boravi u našoj zemlji.

Foto;: Ivan Ristić

Na osnovnoj stazi planinari su razgledali sve tri Vratnjanske kapije, a za one kojima je to bilo prenaporno, organizovana je i kraća, alternativna staza.

Zainteresovani su ovom prilikom mogli da se oprobaju u gađanju lukom i strelom zahvaljujući Danijelu Arsiću iz Streličarske družine „Pogani“ i planinaru Zoranu Mladenoviću iz Kladova, ali i da uživaju u kulturno-umetničkom programu koji je, za učesnike akcije, priredila dečija izvorna folklorna grupa AKUD „Floričika“ iz Jabukovca.

Regionalna planinarska akcija u Vratni završena je zajedničkim druženjem i dodelom zahvalnica učesnicima.

Foto: Jelena Rančić Cvetković