Naslovna Društvo Na opštinskom takmičenju iz matematike najuspešniji i najbrojniji učenici trećeg i četvrtog...

Na opštinskom takmičenju iz matematike najuspešniji i najbrojniji učenici trećeg i četvrtog razreda

2240
0

Od 132 takmičara iz sedam škola naše opštine, jedanaestoro je steklo uslov da se takmiči na okružnom takmičenju iz matematike.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ bila je danas matematički centar naše opštine jer je znanje u računanju i logici odmeravalo 132 učenika  od trećeg do osmog razreda.

Najbrojniji su, kao i svake godine, učenici trećeg i četvrtog razreda, kada se i čine  prvi koraci u spoznaji nauke.

U kategoriji 48 učenika trećeg razreda prvo mesto dele Nađa Milivojević iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Mila Frunzarelović iz „Osnovne škole „ Vuk Karadžić“.

Drugo mesto podelili su Aleksandra Josifović iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Ignjat Pejčić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“, dok su po broju poena treće mesto zauzeli Miloš Žurkić iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Nikola Mihajlović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Ovim takmičenjem trećaci završavaju takmičarski krug.

Najbolji rezultat na ovogodišnjem opštinskom takmičenju osvojio je Jovan Milošević, učenik četvrtog razreda iz Osnovne škole „ Branko Radičević“,  koji je za urađeni test dobio maksimalnih 100 poena.

Treće mesto pripalo je Miljani Mladenović, takođe iz škole „ Branko Radičević“ . Pohvale su otišle učenicama iz Osnovne škole „Vera Radosveljević“,Vanji Đorđević i Ljubici Lazić.

U kategoriji petog razreda, iako je bilo zaista mnogo takmičara, čak 31, nijedan učenik nije osvojio minimum poena za dalji plasman, ali je pohvaljen Stefan Bogosavljević iz škole „Vuk Karadžić“.

Ni učenici šestog razreda nisu pokazali dovoljan nivo znanja za dalji plasman za okružno takmičenje, ali su pohvaljeni Marko Uruković iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Ilija Karanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

O mogućim izmenama u bodovanju i plasmanu učenika petog i šestog razreda odlučiće okružna komisija.

U kategoriji sedmog razreda najbolje rezultate ostvarili su učenici iz Osnovne škole „Branko Radičević“.  Drugo mesto podelili su Milica Jevremović i Aleksa Paunović, a pohvaljen je Stefan Tomić.

Najmanje je danas bilo osmaka na opštinskom takmičenju iz matematike. Samo tri poena do maksimalnih 100 delilo je Uroša Stojanovića iz OŠ „Vuk Karadžić“,najuspešnijeg učenika u ovoj kategoriji.

Opštinsko takmičenje iz matematike ispratilo je danas 29 prosvetnih radnika. Najuspešniji mentori  su: Lidija Žikić, Jagodinka Gudžuganović, Svetlana Milanović, Zorica Stojimirović, Suzana Kostić, Violeta Lazić, Miroslava Radić, Predrag Pericić, Liljana Nenkov, Vesna Jakovljević, Vladica Bulatović i Milena Janjić.

Okružna smotra najboljih matematičara od četvrtog do osmog razreda biće održana 23. marta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu.

Čestitamo učenicima i mentorima!