Naslovna Društvo Na okružnom takmičenju iz matematike Negotinci osvojili četiri prva mesta

Na okružnom takmičenju iz matematike Negotinci osvojili četiri prva mesta

2227
0

Okružno takmičenje iz matematike, održano u Boru, okupilo je veliki broj takmičara od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola našeg okruga. Negotinci najbolji u čak četiri kategorije.

Ilustracija, pixabay.com

Slavili su danas negotinski osnovci jer su se sa okružnog takmičenja iz matematike, koje je okupilo 111 takmičara našeg okruga,  vratili sa odličnim plasmanima i čak četiri prva mesta.

U kategoriji četvrtog razreda drugo mesto po broju poena pripalo je Nađi Milivojević, iz Osnovne škole „Branko Radičević“, treće mesto osvojio je Uroš Ninić iz iste škole, dok je Aleksandra Josifović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ četvrta.

Najbolje urađeni test na ovogodišnjem okružnom takmičenju i osvojenih 100 poena ima Jovan Milošević, učenik petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“. U istoj kategoriji drugo mesto osvojio je Luka Perović iz škole „Vuk Karadžić“, a iz iste škole dolazi i trećeplasirana Amelija Nedeljković.

Šestaci su takođe poneli titulu najboljih. Prvi na rang listi je Stefan Bogosavljević, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“, a četvrto mesto pripalo je Novaku Mirkoviću iz iste škole.

I u kategoriji sedmog razreda prvo mesto dele Negotinci, Mihailo Milosavljević iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Ilija Karanović iz škole „Vuk Karadžić“, a sledi ih Jelica Živković iz škole „Branko Radičević“.

Dvoje učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ našlo se na vrhu liste u kategoriji osmog razreda. Prvi je Aleksa Paunović, a drugo mesto osvojila je Milica Jevremović.

Čestitamo učenicima na odličnim rezultatima kao i njihovim mentorima učiteljicama: Jagodinki Gudžuganović i Svetlani Milanović, kao i nastavnicima: Vladici Bulatović, Predragu Periciću, Liljani Nenkov, Saši Stankoviću, Ilijani Lazić i Mileni Janić.

Okružna komisija objaviće spisak učenika koji će se nadmetati u rešavanju matematičkih zadataka na republičkom takmičenju.