Naslovna Događaji Na Negotinskom letu za svakoga po nešto

Na Negotinskom letu za svakoga po nešto

227
0

Petrovdanski vašar muzikom u centru grada u okviru Negotinsko leta  boje džezeri.

Negotinci i gosti grada u okviru Negotinskog leta uživače u četvrtak 12.jula u džez zvucima  „Balkan blues band“ iz Bora. Program je najavljen za 21 sat na maloj letnjoj sceni na gradskom trgu. Organizaciju ovog letnjeg muzičkog događaja potpisuje Kancelarija za mlade opštine Negotin i Dom kulture.

Naši najmlađi sugrađani, deca vrtića „Pčelica“ uživaće u radu kreativne radionice „Ja i svet oko mene“ koja će biti održana u petak 13.jula u prostorijama Narodne biblioteke na dečijem odeljenju sa početkom u 9 sati i 30 minuta.

Već sutradan 14.jula u Muzičkom paviljonu u organizaciji Narodne biblioteke, Negotince očekuje poetsko-humoristički kabare Miodraga Stošića.

Ovonedeljni program Negotinskog leta biće zaokružen u Brestovcu obeležavanjem 220 godina postojanja Crkve Vaznesenja Gospodnjeg.

Tim povodom, Istorijski arhiv Negotin i Muzej Krajine priređuju izložbu „Crkve brvnare“  od kojih su na teritoriji naše opštine još samo tri sačuvane.

Pored ovih kulturnih institucija grada, organizaciju potpisuju i Mesna zajednica Brestovac i Arhijerejsko namesništvo Negotin.