Naslovna Društvo Na negotinski bazen ipak uz fotokopiju đačke knjižice ili svedočanstva

Na negotinski bazen ipak uz fotokopiju đačke knjižice ili svedočanstva

956
0

Zbog toga što se predhodnih dana deci i mladima do 18 godina naplaćivao ulaz na bazen, u JKP su doneli odluku da do kraja sezone “ulaznica” bude fotokopija đačke knjižice ili svedočanstva.

Iako je lokalna samouprava još u ponedeljak obelodanila, uz informaciju da bazen ponovo počinje sa radom, da je kupanje za decu i mlade do 18 godina besplatno, iskustvo roditelja pokazalo je da to nije tako.

Radnici na bazenu su, javljaju roditelji, ovih dana, osim u sredu kada je ulaz na bazen i inače besplatan, uredno naplaćivali ulaz deci i mladima do 18 godina, iako je osnivač ovog kolektiva, opština Negotin, odlučila da je upravo za njih ulaz besplatan. Roditelji kažu da se dešavalo i da deca uredno plate kartu ali ne dobiju fiskalni račun, sa kojim i tokom popodneva ponovo mogu na bazen.

U JKP „Badnjevo“  kažu da su obavešteni da se naplaćivala ulaznica za bazen pojedinoj deci, da je problem naročito bio izražen kod srednjoškolaca i starijih gde nije bilo moguće utvrditi godište,, ali da su odluku osnivača morali da ustroje sa svojim aktima.

Bazen će, ističu, do kraja sezone, biti besplatan za decu i mlade do 18 godina starosti koji će prilikom ulaska na uvid pokazati radnicima fotokopiju đačke knjižice ili svedočanstva.

To će, dodaju, biti istaknuto na vidnom mestu na bazenu, uz maksimalan broj kupača, koji je za površinu negotinskog bazena, u skladu sa preporukama i merama suzbijanja zarazne bolesti kovid-19, utvrđen na 350.