Naslovna Ekonomija Na Međunarodnoj konferenciji o investicijama i projekti iz opštine Negotin

Na Međunarodnoj konferenciji o investicijama i projekti iz opštine Negotin

411
0

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) predstavila je na Međunarodnoj konferenciji o investicijama u Novoj Gradiški u Hrvatskoj investicione potencijale istočne Srbije, među kojima je i šest lokacija u opštini Negotin.

Foto: RARIS

Konferencija o investicijama, koju je organizovao Industrijski park Nova Gradiška sa kojim RARIS sarađuje i koji je nedavno izradio koncept projekta Tehnološkog inkubatora u Boru, okupila je više od 90 učesnika iz Austrije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije od investitora, preko predstavnika institucija i organizacija koje pomažu privlačenje investicija do lokalnih samouprava.

U okviru ove međunarodne konferencije RARIS je predstavio 43 investiciona projekta u istočnoj Srbiji, među kojima je i šest u opštini Negotin.

To su Dom Vojske, koga čine objekti površine 689,59 metara kvadratnih i zemljište površine 2.219 m2, zatim Turističko – rekreativni kompleks Stevanske livade, površine od 8,16 hektara, proizvodna hala „Mihajlović“ u Bukovču, površine 1.080 metara kvadratnih, ribnjak na Dunavu, u neposrednoj blizini kusjačke elektrane, namenski građen za uzgoj jesetarskih vrsta ribe, morune, jesetre i kečige, a pogodan je i za šarana i pastrmku.

Među projektima pogodnim za ulaganje u opštini Negotin su Hemijski park Prahovo, na površini od 323,62 hektara, kao i izgradnja hladnjače u Karbulovu.

“Posebnu pažnju učesnika je privukao naš investicioni portal istočne Srbije i činjenica da se na njemu ravnopravno promovišu i javne i privatne investicione mogućnosti i projekti. Na portalu trenutno ima 43 investicionih projekata i javni poziv svim vlasnicima da prijave svoje investicione lokacije i projekte je i dalje otvoren”, navode u RARIS-u.