Naslovna Sport Na “Medijana Openu” Negotincima šest medalja

Na “Medijana Openu” Negotincima šest medalja

371
0

Na otvorenom prvenstvu “Medijana Open” u Nišu za mlađe kadete, kadete i juniore u obe konkurencije, negotinski stonoteniseri osvojili su šest medalja.

Luna Jovanović osvojila je medalje u kategoriji kadetkinja i juniorki, foto: Aleksandar Janković

Kristina Gavrić, stonoteniserka STK “Hajduk Veljko” pobednik je otvorenog prvenstva “Medijana Open” u kategoriji juniorki. Ona je u finalu savladala Milicu Đirić iz RSTK Pirot, a u polufinalu, svoju klupsku drugaricu, Lunu Jovanović, kojoj je pripalo treće mesto.

Luna je ponovila uspeh i sutradan u kategoriji kadetkinja gde je zauzela treće mesto.

I negotinska stonoteniserka Jelena Popović, nije ostala bez medalje, jer je u kategoriji mlađih kadeta osvojila drugo mesto.

“Pored  odlične Gavrićke, od koje se uvek i očekuju dobri rezultati, raduje sve bolja Luna Jovanović, koja je još kadetkinja, ali pokazuje da se i u kategoriji juniorki može uspešno nositi sa protivnicama. Takođe i mlada Jelena Popović, koja i pored kratkog trenažnog staža, pokazuje da se radi o vrednoj i talentovanoj igračici”, kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Saša Janković osvojio je drugo, a Petar Vidić treće mesto u kategoriji kadeta, foto: Aleksandar Janković

Petar Vidić, Saša Janković i Marko Pucarević nisu nastupali prvog takmičarskog dana, jer je, kaže Miljković, želeo da ih “odmori od vrlo zgusnutog  takmičarskog kalendara”.

Zato je ova standardna trojka negotinskog stonog tenisa sutradan u kategoriji kadeta pokazala zašto je među najboljima.

Saša Janković je tek u finalu zaustavljen od Đorđa Petrovića iz niškog “Železničara”, apsolutno dominantnog na nivou Srbije i Regionalnog stonoteniskog saveza Niš.

Petrović je u polufinalu pobedio i Petra Vidića, kome je u kategoriji kadeta pripalo treće mesto.

“Ovim rezultatima Janković je zadržao prvo, a Vidić  drugo mesto na rang listi Centralne Srbije, ispred Petrovića , koji je u prvom delu sezone imao nešto slabije plasmane”, ističe Miljković.