Naslovna Politika Lokalni izbori 2021. Na lokalnim izborima u Negotinu 141 kandidat za odbornike

Na lokalnim izborima u Negotinu 141 kandidat za odbornike

1452
0

Izborna komisija opštine Negotin donela je rešenje o utvrđivanju zbirne izborne liste na kojoj su sve liste, učesnice lokalnih izbora, po redosledu proglašenja.

Na predstojećim izborima za odbornike u Skupštini opštini Negotin, koji će biti održani 17. oktobra, građani će moći da biraju između šest izbornih listi. Na 45 mesta, koliko broji lokalni parlament, nadmeće se 141 kandidat za odbornike.

Prva na glasačkom listiću našla se izborna lista naprednjaka i socijalista „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“  sa 45 kandidata. Prvi na listi je Vladimir Veličković, aktuelni predsednik opštine i poverenik negotinskih naprednjaka.

Pod rednim brojem je lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Milan Milošević, master pedagog.

Lista „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“ na glasačkom listiću je pod rednim brojem tri. Nosilac i prvi na listi koja ima 35 kandidata za odbornike, nešto više od dve trećine od ukupnog broja odbornika je diplomirani inženjer agroekonomije Krsta Stanković Njenjulović.

Pod brojem četiri na glasačkom listiću je lista „NADA za Negotin – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternativa – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković“ sa 16 kandidata za odbornike, koju predvodi prvi na listi Mirko Maksimović, inženjer geodezije.

Lista „Zdrava Srbija – Milan Stamatović“, peta je na glasačkom listiću. I ona je jednotrećinska sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Aleksandar Srbljak, muzički saradnik i sportista.

Pod rednim brojem šest na glasačkom listiću našla se lista „Savez 90 Zelenih Srbije – Miloš Simić“. Ovo je četvrta jednotrećinska lista koja učestvuje na negotinskim lokalnim izborima. Ima 15 kandidata za odbornike, a nosilac i prvi na listi je Miloš Simić, diplomirani farmaceut.