Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi „Suverenista“ bez Negotinaca

Na listi „Suverenista“ bez Negotinaca

402
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu “Suverenisti – Saša Radulović -Milan Stamatović – Jovana Stojković” za parlamentarne izbore.

Foto: Dosta je bilo

Lista “Suverenista” sa 120 kandidata za narodne poslanike predata je sa 10.104 potpisa. Ovu koaliciju čine stranke “Dosta je bilo”, “Zdrava Srbija” i pokret “Živim za Srbiju”.

Nosilac liste i prvi na listi je Saša Radulović, lider “Dosta je bilo”. Drugi je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i predsednik stranke “Zdrava Srbija”, dok je dr Jovana Stojković, lider poketa “Živim za Srbiju”, inače rođena u Negotinu, pod rednim brojem pet.

Iako su učestvovali na lokalnim izborima u Negotinu minulog oktobra “Zdrava Srbija” nema kandidate ni iz ove opštine, ali ni iz ostalih u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Na listi “Suverenista” našlo se četvoro kandidata iz Bora i Zaječara, koje je delegirala stranka “Dosta je bilo”.

Pod rednim brojevima 14. i 15. našli su se Aleksandar Petković, magistar nauka u rudarstvu iz Bora i Mirjana Raščanin, dispečer iz Zaječara. Njen sugrađanin Uglješa Đurđević, diplomirani pravnik je na 57. a Boranin Igor Jeremić, metalurški tehničar na 73. poziciji.

Na glasačkom listiću za parlamentarne izbore 3. aprila lista “Suverenisti – Saša Radulović – Milan Stamatović – Jovana Stojković” biće pod rednim brojem 10.