Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi Koalicije NADA Knjaževčanka, Zaječarci, Majdanpečanin: Bez kandidata iz Negotina

Na listi Koalicije NADA Knjaževčanka, Zaječarci, Majdanpečanin: Bez kandidata iz Negotina

410
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na parlamentarne listu koalicije Nada.

Foto: POKS

Republička izborna komisija proglasila je kao šestu listu Koalicije Nada, okupljenu oko Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), koja će na parlamentarnim izborima 3. aprila nastupiti  pod imenom „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju – Srpska koalicija Nada – Nacionalno demokratska alternativa – Demokratska stranka Srbije – Za Kraljevinu Srbiju – Vojislav Mihailović“.

Listu, koju predvodi general Božidar Delić, a podržava i jedan od najvećih srpskih pesnika, akademik Matija Bećković, podržalo je 11.222 birača.

Među 250 kandidata za poslanike je i osmoro iz istočne Srbije. Iako su na prošlim lokalnim izborima u Negotinu predstavnici ove koalicije imali svoju listu, na poslaničkom, međutim, nema nijednog kandidata iz Negotina, ali ni iz DSS iz oba okruga. Svih osam kandidata su predstavnici monarhista, a najbolje rangirana je Zorana Živanović, medicinska sestra iz Knjaževca koja je na 39. poziciji. U prvih 50 je i Danijela Sandulović, laboratorijski tehničar iz Halova kod Zaječara, koja je na 45. mestu liste.

Iz Zaječara su i kandidati za poslanike Saša Dimitrijević, dipl. ekonomista, koji je 57. na listi, Ivan Dinić, strukovni fizioterapeut specijalista neuroloških bolesnika  75, Darko Jovanović, dipl. ekonomista u oblasti menadžmenta 107,  Žaklina Milenković, poljoprivredni tehničar 119. i Maja Jovanović, dipl. ekonomista 181.

Jedini predstavnik Borskog okruga je Đorđe Dragošan, penzioner iz Majdanpeka koji je rangiran na 199. poziciji ove izborne liste.