Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi koalicije “Moramo” Zaječarci, Boljevčani, Majdanpečanka i Boranin

Na listi koalicije “Moramo” Zaječarci, Boljevčani, Majdanpečanka i Boranin

152
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu grupe građana “Moramo – Akcija – Ekološki ustanak Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović“.

Listu koalicije “Moramo” sa 249 kandidata za narodne poslanike podržalo je 12.785 građana, od kojih 12.236 pravno valjanih potpisa.

Među kandidatima je i devetoro iz istočne Srbije. U prvih 50 rangirani su Dejan Кrstić, doktor etnologije i antropologije iz Zaječara koji je na 45. poziciji, kao i Goran Milošević, profesor fizičkog vaspitanja iz Boljevca na 46.

Ginekolog, dr Goran Golubović iz Bora je na 64. poziciji, Miljan Stefanović, master menadžer iz Zaječara na 82, Nataša Petković, nastavnik filozofije iz Majdanpeka na 97. a Aleksandar Jevtić, profesor fizike iz Boljevca na 99.

Na listi su i Sandra Milenković, trgovac iz Zaječara koja se našla na 132. mestu izborne liste, Mikaela Siljanoska Smičković, diplomirani muzičar teoretičar i pedagog iz Zaječara na 147. i njen sugrađanin Goran Simatović, penzioner koji je na 162. poziciji.

Lista “Moramo – Akcija – Ekološki ustanak Ćuta – Ne davimo Beograd – Nebojša Zelenović“ proglašena je kao deveta, a pre nje su proglašene i izborne liste: Srpske napredne stranke (SNS), koalicije Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske radikalne stranke, koalicije Ujedinjena Srbija, koalicije NADA, stranke Zavetnici i Stranke pravde i pomirenja.