Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi “Dveri” i POKS-a bez kandidata iz Negotina

Na listi “Dveri” i POKS-a bez kandidata iz Negotina

370
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“, za parlamentarne izbore koji se održavaju 3. aprila.

Foto: Srpski pokret „Dveri“

Boško Obradović, lider “Dveri”  nosilac je i prvi na listi koja će listiću na parlamentarnim izborima biti pod rednim brojem 11, a Žika Gojković, za koga Predsedništvo POKS-a tvrdi da je isključen iz stranke 28. decembra minule godine, na drugom.

Osim ove frakcije POKS-a, koji se pre nekoliko nedelja podelio, postoji i frakcija sa Voijslavom Mihailovićem na čelu, koja je u koaliciji NADA. Član RIK-a Miloš Tomašević je ukazao da postoje problemi oko imena POKS i da je sporan izgled pečata na koalicionom sporazumu, ali je, kako je dodao, konstatovano da su to stvari o kojima odlučuju drugi organi, a da lista ispunjava formalne uslove tako da može da se proglasi.

Republička izborna komisija je utvrdila da lista „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“ sa 250 kandidata ima 10.469 pravno valjanih pismenih izjava.

Na listi je i 14 kandidata za narodne poslanike iz Bora, Knjaževca i Boljevca među kojima su najbolje rangirani Ivan Pešić, master pravnik  iz Bora (POКS) koji je na 22. i Saša Ilijić, preduzetnik i poljoprivrednik iz Кnjaževca (Dveri) koji je na 26. poziciji.

Među kandidatima su i Кatarina Prvulović,  student iz Кnjaževca  (POКS) na 79. mestu, Biljana Sulejman, prodavac iz Bora (Dveri) na 88, Vladislav Smiljanić, doktor stomatologije iz Knjaževca (POKS) na 97. i Goran Brkić, rudar iz Bora (POКS) na 102. mestu.

Zdenka Radosavljević, radnik iz Кnjaževca (POKS) rangirana je na 144. mesto izborne liste, Dejan Antić, mašinski tehničar -konstruktor iz Boljevca (Dveri) na 165, Tatjana Milošević, mašinski tehničar iz Bora (POKS) na 189, a Milan Mitrović, diplomirani strukovni menadžer  iz Bora  na 190.

Na listi su i predstavnici “Dveri”: Sanela Bošković, ekonomski tehničar iz Boljevca (195),  Goran Jovanović, slikar i  grafički dizajner iz Кnjaževca (196) i Ana Veljković, prehrambeni tehničar iz Кnjaževca (210), kao i Srđan Marković, rudar iz Bora (POKS) koji je zauzeo 237. poziciju.