Naslovna Politika Izbori 2022. Na listi Borisa Tadića Knjaževčani, Majdanpečanin, Negotinac, Kladovljanin, Sokobanjac

Na listi Borisa Tadića Knjaževčani, Majdanpečanin, Negotinac, Kladovljanin, Sokobanjac

855
0

Republička izborna komisija proglasila je do sada 16 izbornih lista, među kojima i listu „Boris Tadić – Ajmo ljudi“ na kojoj se od 245 kandidata za poslanike našlo i desetoro iz istočne Srbije.

Nakon što je kao 12. proglasila manjinsku izbornu listu ” Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Zajedno za Vojvodinu“ sa 26 kandidata za narodne poslanike, a kao 13. manjinsku bošnjačku listu „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ sa 45 imena, RIK je proglasio i listu „Boris Tadić – Ajmo ljudi – Socijaldemoкratsкa stranкa – Nova stranкa – 1 od 5 miliona – Tolerancija Srbije – „Ujedinjeni Poкret Zelenih Srbije“ – Bošnjačкa građansкa stranкa – Stranкa Crnogoraca”.

Na ovoj listi sa 245 kandidata za narodne poslanike i 10.537 pravno valjanih izjava birača, našlo se i desetoro iz istočne Srbije, a najbolje je rangiran Martin Bežinarević, pravni tehničar iz Majdanpeka, inače kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona” koji se nalazi na 16. poziciji.

Najviše je Knjaževčana, šestoro predstavnika SDS-a i Nove stranke: Slaviša Ranđelović, diplomirani ekonomista (62. pozicija), Anica Radosavljević, student (113), Slavejka Krstić, laboratorijski tehničar (129), Ivana Đorđević, diplomirani pravnik (179), Žiža Ranđelović, ekonomista (183) i Darko Petrović, profesor istorije (196).

Negotinac Darko Marinović, elektromehaničar je na 104. poziciji, Kladovljanin Goran Čeliković, master menadžer na 98, a Tomislav Manić, politikolog iz Sokobanje na 202.

Takođe je proglašena i lista „Alternativa za promene – Albanska demokratska alterntiva” sa 10 kandidata za poslanike kao 15. kao i  listu Koalicije Albanaca Doline koju čine Partija za demokratsko delovanje, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres sa, takođe, 10 kandidata za poslanike, koja će na zbirnom glasačkom listiću za republičke parlamentarne izbore 3. aprila biti 16.

Kako je predviđeno rokovnikom Republičke izborne komisije za izbor poslanika u novom sazivu parlamenta, stranke, koalicije ili grupe građana izborne liste mogu da predaju najkasnije danas do ponoći.