Naslovna Sport Na kvalifikacionom turniru Sportskih igara mladih Negotincima i zlato i srebro

Na kvalifikacionom turniru Sportskih igara mladih Negotincima i zlato i srebro

391
0

“Hajduci” i “Hajdučice”, izabranici trenera Željka Sulića i Dušana Mandića, osvojili su kvalifikacioni turnir Sportskih igara mladih u Sokobanji i plasirali se na finalni turnir u Beogradu.

Dva negotinska finala u basketu na kvalifikacionom turniru Sportskih igara mladih

Boje Negotina i Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” branile su po dve 3×3 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zanimljivo je da su negotinski basketaši među vršnjacima iz šest gradova i opština uspeli da u obe kategorije stignu do finala i međusobno se takmiče za titulu najbolje ekipe.

Pobednička ekipa, “Hajdučice” Anđela Đorđević, Kristina Pavlović, Jelica Živković i Petra Mihailović, nakon kvalifikacija ređale su sve same pobede, u četvrtfinalu nad ekipom Kruševca sa 13:7, polufinalu 14:8 nad Sokobanjom i u finalu nad drugom negotinskom ekipom košarkašica 12:8.

Pobednička ekipa u ženskoj kategoriji: Jelica Živković, Kristina Pavlović, Anđela Đorđević i Petra Mihailović

Srebrne: Sara Milutinović, Lola Majstorović, Marija Miletić i Marija Joksimović do finala sa svojim klupskim drugaricama stigle su pobedama nad ekipama Skobanje sa 11:7, Aleksinca sa 9:5 i Kruševca sa 10:6.

Sjajnu igru na kvalifikacionom turniru Sportskih igara mladih u Sokobanji pokazali su i “Hajduci” Aleksa Tomić, Vladan Stojanović, Uroš Kostić i Marko Šujeranović koji su nakon kvalifikacionih mečeva u četvrfinalu pobedili Sokobanju sa 15:11, u polufinalu Aleksinac sa 14:7, a u finalu drugu negotinsku ekipu sa 17:11.

Pobednički pehar za „Hajduke“ primio je Aleksa Tomić

Vicešampioni Mihajlo Radenković, Vuk Micić, Filip Ilić i Andrija Milojković dok ih nisu zaustavile klupske kolege u finalu, takođe, su ređali sve same pobede, a na putu do srebra u četvrtfinalu i u polufinalu su savladali Sokobanjce sa 15:1 i 16:6.

Žreb sa finalni turnir uslediće nakon što po gradovima Srbije budu završeni svi kvalifikacioni turniri. Pobednici će se boriti za titulu šampiona Srbije i plasman na međunarodno finale Sportskih igara mladih 2021.