Naslovna Kultura Na Кusjaku priređena kreativna radionica negotinske Turističke organizacije

Na Кusjaku priređena kreativna radionica negotinske Turističke organizacije

256
0

U originalnom i autentičnom prostoru „Angelininog konaka“ na Кusjaku, dvadesetak učesnika, izrađivalo je suvenire od ekoloških materijala.

Učesnici kreativne radionice „Dan Dunava 2019“, Foto: TOON

Dunav je na Кusjaku spojio mladost i iskustvo kroz kreativno edukativnu radionicu Turističke organizacije opštine Negotin koju je sa uspehom vodila magistar slikarstva Dragana Jaćimović.

Dvadesetak učesnika predškolskog i školskog uzrasta izrađivali su suvenire čija je tema bio Dunav. Nastala su, tom prilikom, zanimljiva i originalna dela, ribe, jedrilice, brodići, koje su učesnici ove zanimljive radionice ukrašavali bojama, ali i školjkama, kamenčićima i drugim materijalima iz prirode.

„Ovom temom želeli smo da skrenemo pažnju ka samoj reci Dunav koja se nalazi u našoj neposrednoj blizini i da poboljšamo ekološki odnos prema njoj“, kaže mr Dragana Jaćimović.

Izložbe: Dunavski stanovnici; Foto: TOON

Ove godine učesnici kreativne radionice osim tehnike izrade suvenira naučili su i koje sve ribe čine rečni svet Negotinske krajine.

„Upoznali smo ih sa 15 različitih vrsta riba koje žive u našoj reci, a koje su bile okosnica izložbe u okviru radionice. Lepota kreativne radionice je i u tome što se u kreativni rad uključuju ne samo deca već i roditelji, tako da je zabava obostrana“, dodaje Dragana.

Suveniri od ekološkog materijala; Foto: TOON

Najmlađi su i ove godine, uz crtanje mogli da uživaju i u „ribarenju“ i da love svoje ribice magnetom.

Sa ove kreativne radionice deca nisu ponela samo suvenire i balone, već i lepe uspomene iz „Angelininog konaka“ na druženje kraj Dunava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.