Naslovna Kultura Na Кusjaku priređena kreativna radionica negotinske Turističke organizacije

Na Кusjaku priređena kreativna radionica negotinske Turističke organizacije

301
0

U originalnom i autentičnom prostoru „Angelininog konaka“ na Кusjaku, dvadesetak učesnika, izrađivalo je suvenire od ekoloških materijala.

Učesnici kreativne radionice „Dan Dunava 2019“, Foto: TOON

Dunav je na Кusjaku spojio mladost i iskustvo kroz kreativno edukativnu radionicu Turističke organizacije opštine Negotin koju je sa uspehom vodila magistar slikarstva Dragana Jaćimović.

Dvadesetak učesnika predškolskog i školskog uzrasta izrađivali su suvenire čija je tema bio Dunav. Nastala su, tom prilikom, zanimljiva i originalna dela, ribe, jedrilice, brodići, koje su učesnici ove zanimljive radionice ukrašavali bojama, ali i školjkama, kamenčićima i drugim materijalima iz prirode.

„Ovom temom želeli smo da skrenemo pažnju ka samoj reci Dunav koja se nalazi u našoj neposrednoj blizini i da poboljšamo ekološki odnos prema njoj“, kaže mr Dragana Jaćimović.

Izložbe: Dunavski stanovnici; Foto: TOON

Ove godine učesnici kreativne radionice osim tehnike izrade suvenira naučili su i koje sve ribe čine rečni svet Negotinske krajine.

„Upoznali smo ih sa 15 različitih vrsta riba koje žive u našoj reci, a koje su bile okosnica izložbe u okviru radionice. Lepota kreativne radionice je i u tome što se u kreativni rad uključuju ne samo deca već i roditelji, tako da je zabava obostrana“, dodaje Dragana.

Suveniri od ekološkog materijala; Foto: TOON

Najmlađi su i ove godine, uz crtanje mogli da uživaju i u „ribarenju“ i da love svoje ribice magnetom.

Sa ove kreativne radionice deca nisu ponela samo suvenire i balone, već i lepe uspomene iz „Angelininog konaka“ na druženje kraj Dunava.