Naslovna Društvo Na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine podržani projekti udruženja iz Negotina, Bora,...

Na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine podržani projekti udruženja iz Negotina, Bora, Zlota i Zaječara

544
0

Ministarstvo zaštite životne sredine podržaće 76 projekata civilnog sektora, među kojima i projekte organizacija i udruženja iz Negotinske i Timočke Krajine.

U oblasti zaštite životne sredine, po raspisanom javnom konkursu za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2020. godini, objavljenom krajem januara ove godine, biće sufinansirano 76 projekta sa ukupno 49,9 miliona dinara.

U odluci o raspodeli ovog novca po javnom konkursu objavljenoj na službenom sajtu ministarstva navodi se da je Ekološkom udruženju “Badem” iz Negotina dodeljeno 427.000 dinara za realizaciju projekta “Vratna za sva vremena”.

Ministarstvo je sa 1,2 miliona dinara podržalo projekat “Sud” Udruženja ZA česme, a sa 433.348 dinara projekat “Bolje Organizovani Resursi za odlučivanje o životnoj sredini” Društva mladih istraživača Bor.

Podržan je i projekat “Ekološki otisak od čoveka do reka” Udruženja Village Pokreta za razvoj sela Zlot, koga će resorno ministarstvo sufinansirati sa 482.600 dinara.

Inače, za podršku Ministarstva zaštite životne sredine vladalo je veliko interesovanje organizacija civilnog društvo pa je rangirano 275 projekata kojima su organizacije i udruženja iz Srbije konkurisale na ovaj konkurs.