Naslovna Sport Na kampu na Karatašu i sportisti iz Negotina i Bora

Na kampu na Karatašu i sportisti iz Negotina i Bora

574
0

U Sportskom kampu Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije završen je ovogodišnji letnji kamp Saveza gluvih i nagluvih Srbije, u čijem su radu, između ostalih, učestvovali i sportisti iz Negotina i Bora.

Učesnici Sportskog kampa Saveza gluvih i nagluvih Srbije na Karatašu

Borska teniserka Staša Srbulović, vicešampionka Evrope i Jelena Radosavljević, mlada sportistkinja iz Negotina koja trenira streljaštvo, zajedno sa još sedmoro sportista iz cele Srbije učestvovale su u radu ovogodišnjeg sportskog kampa Saveza gluvih i nagluvih Srbije, koji se održavao na Karatašu kod Kladova.

Ove godine kamp je organizovan za sportiste koji treniraju tenis, streljaštvo i rukomet uz individualne i grupne kondicione treninge na razvoju funkcionalnih sposobnosti.

Jelena Radosavljević, sportistkinja iz Negotina

“Savez gluvih i nagluvih Srbije unazad četiri, pet godina na Karatašu organizuje kampove za našu decu sportiste zahvaljujući pre svega Ministarstvu omladine i sporta. U načelu zadovoljni smo efektima kampa, ali bi za nas učinak kampa bio pravi ako bi ova deca nastavila da se bave sportom. Nama je i cilj da što više dece prođe kroz kamp i bavi se sportom”, kaže Željko Antolović, predsednik Saveza gluvih i nagluvih Srbije.

Ove godine kroz kamp je prošlo devetoro mladih sportista iz cele Srbije. Sa njima su radili Damir Teodorović, rukovodilac kampa i trener strelaca, Slavko Đurić iz Teniskog kluba Bor koji je bio zadužen za tenisere, Vladimir Tričković, kondicioni trener Staše Srbulović i rukometaš Božidar Nikolić iz Sportskog društva gluvih “Nišava”, višestruki osvajač medalja i demonstrator na ovom kampu.