Naslovna Društvo Na javnim radovima u opštini Negotin angažovane 24 nezaposlene osobe

Na javnim radovima u opštini Negotin angažovane 24 nezaposlene osobe

1020
0

Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je negotinskim ustanovama da u okviru javnih radova uposle 24 nezaposlene osobe sa evidencije te službe.

Foto: Muzej Krajine

Projekti javnih radova podržani su Istorijskom arhivu Negotin, Muzeju Krajine, Turističkoj organizaciji i Odeljenju za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine opštinske uprave opštine Negotin.

Muzej Krajine u Negotinu angažovao je šestoro radnika koji će raditi na poslovima zaštite životne sredine, uređenju prostora Muzeja Krajine, Muzeja Hajduk Veljka, Mokranjčeve kuće i Spomen kompleksa na mestu pogibije Hajduk Veljka.

U vreme boravka stručne ekipe, radnici angažovani kroz javne radove radiće na uređenju i održavanju arheoloških lokaliteta “Mora Vagej” u Mihajlovcu, koji je deo rimskog limesa i kasnoantičkog lokaliteta “Vrelo” u Šarkamenu. Za ove namene Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila je negotinskom muzeju 890.619 dinara.

Petoro nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje angažovano je i kroz projekat “Moj grad, čist i lep 2020” Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine opštinske uprave opštine Negotin. Oni rade na poslovima čišćenja i uređenja pristupnih puteva gradu, kao i ćišćenja turističkih lokaliteta i javnih zelenih površina.

Foto: Istorijski arhiv

Na javnim radovima u negotinskom Istorijskom arhivu na projektu “Poboljšanje uslova za zaštitu životne sredine u kompeksu Arhiva i uklanjanju otpadnog papira”, vrednog 752.182 dinara, angažovano je petoro nezaposlenih.

Oni će do oktobra održavati zelene i javne površine i raditi na takozvanom izlučivanju bezvrednog registraturskog materijala i uklanjanja otpadnog papira.

Turistička organizacija opštine Negotin angažovala je kroz projekat javnih radova osmoro nezaposlenih.

Oni će biti angažovani na poslovima održavanja i uređenja Rajačkih pivnica i starog rajačkog groblja, ali i Rogljevačkih i Smedovačkih pivnica, na Kusjaku, vodopadu Sikolske reke u Mokranju, Vratnjanskim kapijama, kao i na uređenju i održavanju pešačke staze Negotin-Manastir Bukovo i delu biciklističke rute “Eurovelo 6” Mihajlovac- Kusjak.

Inače, na javnim radovima angažovane su osobe bez kvalifikacija, iz kategorije teže zapošljivih na četiri meseca, kojima će uz plaćene poreze i doprinose po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, mesečno biti isplaćivano 22.000 dinara.