Naslovna Društvo Na javnim radovima u opštini Negotin 20 nezaposlenih

Na javnim radovima u opštini Negotin 20 nezaposlenih

767
0

Svi javni radovi u opštini Negotin, za koje su prema konkursu Nacionalne službe za zapošljavanje odobrena sredstva, počinju danas.

Ove godine na javnim radovima u opštini Negotin, u maksimalnom trajanju od četiri meseca, biće angažovano ukupno 20 nezaposlenih bez kvalifikacija sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

U Službi za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Negotin petoro radnika će raditi na čišćenju i uređenju pristupnih puteva gradu i turističkih lokaliteta u opštini, dok će u Zdravstvenom centru na održavanju kruga bolnice i doma zdravlja takođe biti angažovano pet nezaposlenih.

Po petoro radnika biće angažovano i u Muzeju Krajine i Turističkoj organizaciji opštine Negotin.  U Muzeju će se raditi na održavanju objekata i arheoloških lokaliteta, a u Turističkoj na uređenju i održavanju turističkih lokacija u opštini Negotin.

Inače, sredstva namenjena za organizovanje sprovođenja javnih radova koriste se za isplatu naknade za obavljen posao angažovanima na javnim radovima po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima, u visini do 22.000  dinara po licu, na mesečnom nivou za pun fond radnih časova, uvećanu za pripadajući porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.