Naslovna Kultura Na izložbi fotografija “Stetoskopa” i Predrag Trokicić

Na izložbi fotografija “Stetoskopa” i Predrag Trokicić

815
0

Aktivističko udruženje „Stetoskop“ organizuje u subotu, 18. novembra izložbu fotografija umetnica i umetnika sa juga i istoka Srbije. Među autorima i Negotinac Predrag Buca Trokicić.

Aktivističko udruženje „Stetoskop“ predstaviće u Nišu stvaralaštvo 15 autora iz Bora, Zaječara, Knjaževca, Leskovca, Negotina, Niša i Vranja.

Cilj ove izložbe fotografija, koja će biti otvorena u subotu 18. novembra u 19 časova u Deli prostoru u Davidovoj 2, je da upozna publiku sa savremenim trenutkom fotografskog stvaralaštva u ovom delu Srbije, predstavljajući autore koji svojim fotografijama prikazuju gradske motive i kroz estetiku realizma dokumentuju život na istoku i jugu Srbije.

Ljubiteljima umetnosti će biti predstavljene fotografije negotinskog fotografa Predraga Buce Trokicića, borskih umetnika Vladimira Radivojevića i Dragana Stojmenovića, Zaječaraca Milana Petrovića, Jelene Mladenović, Ljiljane Jovanović i Mikice Andrejića, Knjaževčanina Dejana Ilijića.

Zastupljeni su i radovi Dušana Jovanovića, Nikole Miloševića, Jovana Gojkovića, 
Jovana Damnjanovića i Ane Igić, autora iz Niša, Aleksandra Stamenkovića iz Leskovca i Đurđine Tomić iz Vranja.

Izložba fotografija realizuje se u okviru projekta Aktivističkog udruženja „Stetoskop“ koji je dobio podršku od strane Švajcarske vlade u okviru programa Kultura za demokratiju koji sprovodi Hartefakt fond kao i Ministarstva kulture Republike Srbije.