Naslovna Politika Izbori 2023. Na izbornoj listi socijalista devet kandidata iz istočne Srbije

Na izbornoj listi socijalista devet kandidata iz istočne Srbije

593
0

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu Socijalističke partije Srbije (SPS) za parlamentarne izbore 17. decembra. Na listi i devet kandidata iz istočne Srbije.

Socijalistička partija Srbije na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiće u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije.  Listu sa 250 kandidata za narodne poslanike predvodi Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije, a na njoj je i devetoro kandidata iz Borskog i Zaječarskog okruga, među kojima je i negotinski socijalista, Miloš Gagić, diplomirani inženjer industrijske informatike koji se našao na 159. poziciji.

Od kandidata iz Borskog okruga najbolje je pozicioniran, na 41. mestu, Radovan Arežina, diplomirani defektolog, predsednik kladovskih socijalista i aktuelni predsednik Skupštine opštine Kladovo, koji je bio narodni poslanik i u prethodnom sazivu.

Na listi su i Borani: Dobrica Đurić (SPS), diplomirani ekonomista koji se nalazi na 81. mestu izborne liste i Dragan Štrbac (JS), magistar tehničkih nauka koji je na 207. poziciji.

Kandidati iz Zaječarskog okruga su: dr Mirko Nikolić, pedijatar, predsednik zaječarskih socijalista koji je na 51. poziciji,  Dejan Vladulović iz Jedinstvene Srbije, diplomirani elektroinženjer iz Valakonja kod Boljevca na 114. mestu, njegov stranački kolega iz Zaječara Milorad Vučković, diplomirani pravnik koji se našao na 147. poziciji, kao i socijalisti dr Mladen Milosavljević iz Sokobanje na 221. mestu i dr Marina Milosavljević, specijalista fizikalne medicine iz Knjaževca koja se našla na 235. mestu izborne liste “Ivica Dačić – premijer Srbije”.