Naslovna Društvo Na igralištu u negotinskom gradskom parku planiran i video nadzor

Na igralištu u negotinskom gradskom parku planiran i video nadzor

819
0

Predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković obišao je danas renovirano dečje igralište u gradskom parku koje je zbog učestalog lomljenja mobilijara i nebezbednosti demontirano još 2018. godine.

Uz apel građanima da zbog dece i budućih pokoljenja sačuvaju mobilijar na igralištu za koje je lokalna samouprava izdvojila 3.804.360 dinara, prvi čovek opštine, Vladimir Veličković je u izjavi medijima rekao da će igralište u gradskom parku dobiti i dvadesetčetvoročasovni video nadzor.

„Uputio bih apel starijoj deci i roditeljima da zajedno čuvamo ovaj prostor da bi i naredne generacije imale gde da se igraju. Smatramo da je neprilično ponašanje razlog zašto neka igrališta brže propadaju nego što im je vek trajanja. Ovo igralište će dobiti 24-časovni video nadzor  zbog obezbeđenja  i  svako ko se bude ponašao vandalski prema javnoj svojini moraće za to i da odgovara“, istakao je Veličković.

Igralište u centralnom negotinskom parku iz proizvodnog je programa “Đepeto igrališta” beogradske kompanije Kreativni gradski centar.

Ljuljaške, tobogani, njihalice, penjalice i druge sprave za igranje imaju sertifikat o bezbednosti u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta.

Na 300 metara kvadratnih igrališta postavljena je gumena podloga  koja se prema važećim zakonskim normativima odlikuje visokom elastičnošću i sposobnošću apsorpcije udarca, što doprinosi visokom stepenu sigurnosti.

“Cilj je da deca imaju uređen prostor za igru i nećemo se ovde zaustaviti. Imamo u planu uređenje još nekoliko prostora namenjenih deci“, dodao je Veličković.

Lokalna samouprava očekuje da rekonstruiše i igrališta u Naselju Veljko Vlahović, u Ulici Srbe Jovanovića, ali i ostala igrališta u gradskoj sredini. Veličković ističe da se nada da će taj posao moći da se odradi tokom ove godine

“Rekonstrukcija se planira posebno iz razloga zato što su neka igrališta preko 30 godina stara, u su lošem stanju i opasna su za korišćenje. Ne bih o samim investicijama, ali realno, želimo da i taj segment u našem gradu uredimo, da olakšamo roditeljima, a deci ostvarimo ono jedino pravo u ovim njihovim mladim godinama, a to je da se slobodno kreću i igraju i da uživaju u svojim aktivnostima”, dodao je predsednik opštine.