Naslovna Hronika Na Graničnom prelazu “Đerdap” zaplenjeno 121.765 psihoaktivnih tableta

Na Graničnom prelazu “Đerdap” zaplenjeno 121.765 psihoaktivnih tableta

2569
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu uhapsili su J.G. (50) iz Leskovca i zaplenili mu veću količinu tableta sa spiska prihoaktivnih supstanci.

Zaplenjeni sedativi; Foto: Uprava carina

J.G. je uhapšen na Graničnom prelazu “Đerdap” u nedelju, 4. oktobra prilikom kontrole pri izlazu iz zemlje. Ovaj muškarac je u kamionu sa poluprikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao, pokušao da prokrijumčari 121.765 tabletu koje se nalaze na spisku psihoaktivnih supstanci.

Kako je prevozio u Rumuniju izolacioni materijal na pitanje da li ima nešto što bi prijavio pored izvozno ocarinjene robe, vozač je odgovorio odrično.

8.116 blistera „ksalola“ pronađeni su na paletama kamene vune; Foto: Uprava carina

Međutim, carinici su na paletama kamene vune otkrili četiri velike kutije sa ukupno  8.116 blistera, odnosno, 121.740 tableta sedativa „ksalol“ od jednog miligrama. Detaljnom kontrolom u ličnom prtljagu vozača pronađena su još dva blistera sa ukupno 25 tableta “bromazepama” od tri miligrama.

S obzirom da se ovi sedativi nalaze na spisku psihoaktivnih supstanci J.G. je  osumnjičen da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati nakon čijeg će isteka, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu. Privremeno je, po nalogu tužioca, zadržan i kamion sa ocarinjenom robom.