Naslovna Društvo Na gradskom trgu održan program “Škole svom gradu”

Na gradskom trgu održan program “Škole svom gradu”

842
0

Narodna biblioteka “Dositej Novaković“organizovala je muzičko – poetski program „Škole svom gradu“, kojim je uveličala današnji maturski ples i Majske svečanosti.

Tradicionalan program “Škole svom gradu” Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, uz tehničku i logističku podršku Doma kulture “Stevan Mokranjac” i u saradnji sa vaspitno-obrazovnim institucijama opštine Negotin, okupio je predškolce i učenike iz PU „Pčelica“,  osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” i osnovnih škola „12. septembar“, „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca, OŠ „Vera Radosvljević“, „Vuk Кaradžić“ i  „Branko Radičević“.

Program su otvorili predškolci iz vrtića „Pčelica“ koreografijom  „Šta je ljubav“ a nastavili učenici Osnovne škole „12. septembar“ koji su u saradnji sa  učenicima osnovne muzičke škole otpevali na engleskom popularnu kompoziciju „Sijaj, sijaj zvezdo mala“ i nastgup završili koreografijom  Konstraktinog popularnog hita „In Corpore Sano“.

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca izveli su splet vlaških igara. Recitatorke Lea Rajić, pobednica opštinske i okružne smotre recitatora u mlađem uzrastu i Nikolina Jevrić, kao i violinistkinja Leonida Mitrović upotpunili su program kojim se predstavila OŠ “Vera Radosavljević”.

Jovana Lekić recitovala je “Poletnu pesmu” kojom je pobedila na opštinskoj i okružnoj smotri recitatora u srednjem uzrastu, a publici su se ispred škole “Vuk Karadžić” predstavili i: Hor pod upravom Tanje Milosavljević sa kompozicijama “Ala je lep ovaj svet” i “Proleće u šumi” i ritmička sekcija učenika od prvog do četvrtog razreda.

Muzičko – poetski program „Škole svom gradu“ završen je nastupom ritmičke sekcije i folklornog ansambla, kao i Hora OŠ “Branko Radičević” pod upravom Eme Milošević Anđelić koji je sa solistima izveo kompozicije “Heroj” i “Hajde da pevamo”.

Pobednicima literarnog konkursa „Pričaću vam o mom Negotinu“ direktor Narodne biblioteke “Dositej Novaković”, Milorad Grbović uručio je nagrade. U kategoriji osnovaca prvo mesto je osvojio Filip Stojisavljević, drugo Marija Marinković, oboje iz OŠ „Vuk Кaradžić“, a treće Laura Savić iz OŠ „Vera Radosavljević“ i Кristina Gavrilović iz OŠ „Stevan Mokranjac“ u Кobišnici. Pohvaljene su: Staša Andrejević i Leonida Mitrović, obe iz OŠ „Vera Radosavljević“.

Prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca osvojila je Milica Jevremović, drugo Uroš Đorđević, oboje iz Negotinske gimnazije, a treće Mirjana Luković iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ . Pohvaljena je gimnazijalka Anja Pavlović.