Naslovna Društvo Na Gradskom trgu negotinski solfeđisti priredili koncert

Na Gradskom trgu negotinski solfeđisti priredili koncert

810
0

Učenici negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” koji pohađaju osnovnu i srednju muzičku školu danas su na Gradskom trgu u Negotinu priredili koncert.

Učenici Umetničke škole “Stevan Mokranjac” sa svojim profesorima solfeđa prikazali su danas na Gradskom trgu u Negotinu šta znaju i umeju. Od najmlađih do najstariji bogatim programom su potvrdili sa koliko su ljubavi prihvatili sve ono što su učili u prethodnom periodu iz solfeđa kojem je osnovni cilj, pre svega, muzičko opismenjavanje.

“Ovaj koncert solfeđista se kao i svake godine održava tradicionalno, međutim zbog ove epidemije korona virusa nismo ga imali dve godine zaredom, sada smo ga ponovo nastavili. Ovo je sedma godina kada bukvalno izlazimo iz okvira nastave u učionici, stepeotipne nastave. Želimo da pokažemo nešto inovativno, kreativno publici”, kaže Kristina Đukić, pomoćnik direktora Umetničke škole “Stevan Mokranjac”.

Koncert u centru Negotina, iako u podne i na suncu, okupio je brojnu publiku koja je navikla na nastup najmlađih negotinskih muzičkih talenata.

Negotincima su se, tom prilikom, predstavile klase solfeđa Vesne Mitrović, Bobana Milosavljevića, Danila Perkovića, Kristine Đukić i Ružice Rajković.

Kao solisti nastupile su Teodora Pavlić i Anđela Jovanović, a koncert su uveličali i učenici Dušan Mitrović i Damjan Dobrić na harmonici i Aleksandar Mitić, kao klavirska saradnja.

Na programu su bila dela Vere Milanković,  Kornelija Kovača, Kristi Kari Milera, popularne dečje pesme i literatura koju nastavnici solfeđa koriste u nastavi.

“Ove godine nam je čast što smo uvršteni u program Majskih svečanosti i što smo u prilici da pokažemo publici šta smo radili tokom godine sa decom osnovne i srednje muzičke škole koji su pevali i izveli na kreativan način program koji su pripremili”, dodaje Kristina Đukić.

Koncert je održan u okviru Majskih svečanosti, a organizatori su Umetnička škola i Dom kulture „Stevan Mokranjac“.