Naslovna Kultura Na Festivalu malih pozorišnih formi „Beskompromisni stand up”

Na Festivalu malih pozorišnih formi „Beskompromisni stand up”

107
0

Četvrte večeri Festivala malih pozorišnih formi u Zaječaru publika uživala u monokomediji „Beskompromisni stand up“, koju izvodi glumac i dramaturg Semir Gicić.

Foto: Narodno pozotište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“

Monokomedija „Beskompronmisni stand up“ istražuje temu ,,Male stvari  koje nas vežu”, a Semir Gicić, tekstopisac i glumac iz Novog Pazara, fokusira se na svakodnevne situacije koje povezuju male ljude i stvara jedinstven i dubok umetnički doživljaj.

„Mislim da je za ovu izvođačku formu potrebna  hrabrost. Ti si okružen publikom koja od tebe očekuje da je zasmeješ. Iako se devedeset posto ovakvih specifičnih formi stand up komedija igra van pozorišta, ja sam želeo da je igram isključivo na daskama teatra. Ono što publika voli kod ovakvih izvođačkih formi je ta direktnost, centar problema, smeh. Mislim da je taj bermudski trougao upravo ključ popularnosti stand upa gde važi pravilo da svaki izvođač zapravo vuče publiku, što je svrstava u jedan vrlo pošten umetnički izraz”, rekao je Semir Gicić.

Ovaj autor popularnih predstava „Pazi s kime spavaš“, „Ljubavne igrarije“, „Imamo dojavu“,“Pinokio za odrasle“ i mnogih drugih monokomediju „Beskompromisni stand up” je po 113. put.

„Skidam kapu što imate Festival monodrame i što ga negujete. Biće i lepih i teških godina, a monodrama treba uvek da se čuva. Sve je manje pozorišnih festivala. Mali festivali su počeli da se guše, i mnogo je važno da pozorišta van Beograda imaju svoje Festivale, gde će se i kolege glumci družiti i praviti koprodukcije. Monodrama će opstati zauvek , ali je jako važno da ima podršku matičnog pozorišta, grada , države, i meni je zaista čast što sam u programu ovogodišnjeg Festivala u Zaječaru”, dodao je Gicić.