Naslovna Društvo Na Etno festivalu u Kladovu i Krajinci

Na Etno festivalu u Kladovu i Krajinci

1026
0

Turistička organizacija opštine Kladovo pod pokroviteljstvom Opštine Kladovo danas i sutra organizuje 15. Etno festival. U programu večeras i KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice.

Foto: Đorđe Staniševski

Tradicionalni Etno festival u gradu na Dunavu poslednjih deceniju i po okupljao je više hiljada učesnika i posetilaca iz Srbije i inostranstva.

Kladovo će i ove godine biti domaćin brojnim čuvarima tradicije i narodne radinosti 6. i 7. avgusta, kada će u centralnoj gradskoj Ulici 22.septembar, na više od stotinu štandova biti prikazana prodajna izložba rukotvorina, suvenira i starih zanatskih proizvoda.

Večerašnji kulturno-umetnički program na letnjoj sceni ispred Doma omladine u Kladovu rezervisan je nastupe folklornih društava.

Tako će, od 21 sat, nastupiti: OKUD „Milomir Petrović“ iz Sremčice, Gradski folklorni ansambl „Zora“ Zaječar, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice i Dečiji ansambl AKUD „Polet“ iz Kladova.

Za subotu 7. avgust u tvrđavi Fetislam od 20 sati najavljeni su nastupi KUD „Oplenac“ iz Topole, KUD „Bane Milenković“ iz Novog sela kod Vrnjačke banje, kao i kladovskog AKUD „Polet“.

Za 21 sat i 30 minuta zakazan je koncert Lepe Brene, koji će prema najavama organizatora biti održan uz sprovođenje svih mera na suzbijanju bolesti kovid 19, koje je propisala Vlada Republike Srbije, tako da će ulaz u tvrđavu biti strogo kontrolisan i ograničen.

„Ulaz će biti dozvoljen samo osobama koje poseduju potvrdu o vakcinaciji, osobama koji poseduju potvrdu o preležanom virusu i osobama sa potvrdom o negativnom PCR testu ili o brzom antigenskom testu na kovid 19“, ističu u Turističkoj organizaciji Kladovo.

Zbog izložbe narodnih rukotvorina zatvorena je za saobraćaj deonica Ulice 22. septembra od gradske česme do raskrsnice sa Obilićevom ulicom. Promena režima saobraćaja biće na snazi do 1. septembra.