Naslovna Društvo Na Dunavu kod Kusjaka takmičenje malih ribolovaca, alasa, veslača i majstora riblje...

Na Dunavu kod Kusjaka takmičenje malih ribolovaca, alasa, veslača i majstora riblje čorbe

921
0

Ovogodišnja manifestacija “Dan Dunava” okupila je u nedelju veliki broj posetilaca koji su imali priliku da uživaju u programu muzičkih grupa “Lead” i “KontrAkord”, ali i brojnim sadržajima koje je pripremila negotinska Turistička organizacija.

Više od 74 kilograma somovine “palo” je na prvom lovu ove dunavske grabljivice na bućku na Kusjaku, u okviru manifestacije “Dan Dunava”.

Titulu najboljih ponela je ekipa u sastavu: Dragiša Bordejević – Božidar Popstojić koja je ulovila 24 kilograma i 640 grama somovine.

Bućka: Pobednici Dragiša Bordejević i Božidar Popstojić

Njima je pripala i titula za najvećeg ulovljenog soma teškog 7,98 kilograma.

Drugo mesto pripalo je Miroslavu Lučiću i Igoru Dudoku za ulov od 14,4 kilograma, a treće Ljubiši Đorđeviću i Dušanu Colanoviću za 13 kilograma i 380 grama somovine.

Održano je i tradicionalno takmičenje mladih ribolovaca do 14 godina starosti na kojem je podmladak Opštinske organizacije sportskih ribolovaca “Timok” iz Negotina, pokazao da za ovaj vid rekreacije i te kako ima budućnosti.

Najuspešniji mladi ribolovci

Prvo mesto u kategoriji devojčica pripalo je Jovani Radulović sa ulovom od 515 grama, dok su drugo i treće mesto osvojile sestre Dunja i Vanja Petković koje su upecale 468, odnosno 408 grama ribe.

U kategoriji dečaka najuspešniji je Luka Živković sa 636 grama ulovljene ribe. Drugo mesto je osvojio Lazar Popović sa 450, a treće Mateja Trokić sa 327 grama ribe.

Najveće interesovanje je, kao i ranijih godina, bilo za pripremu najbolje riblje čorbe i titulu pobednika Kusjačkog kotlića za koju se nadmetalo čak 16 ekipa.

Žiri koga su činili ugostitelj Svetozar Toza Andrić i dugogodišnji učesnici i pobednici više takvih takmičenja Dejan Jakovljević i Mirko Krčmarević titulu najbolje dodelili su ekipi “Portikla” koju čine Gvozden Golubović, Ivan Genčić i Miloš Spnu.

Pobednici Kusjačkog kotlića

Drugo mesto osvojili su “Lisci” Uroša Ilića, a treće “Dupljane-Negotin” Slaviše Bibića.

I ove godine nije izostala ni Kusjačka regata sa katamaranom, kanuima, čamcima i drugim plovilima, od Mihajlovca do Kusjaka, kao ni jednočasovne besplatne vožnje katamaranoim za koje je vladalo veliko interesovanje. Pehar i zahvalnice za najveseliju posadu ponela je ekipa “Trša i drugari”.

Veslanje: Pobednički dvojac sa direktorom TOON-a Dušanom Petrovićem

Na takmičenju veslača najuspešnija je bila ekipa “Mrkovci” Miloš Đorđević i Stefan Mašić koja je u uzbudljivom finalu savladala tim “Old school” u sastavu: Ivan Marjanović i Goran Nikolovski. Treće mesto je osvojio dvojac Miloš StojadinovićNikola Apostolski.

Danijel Arsić iz Odreda vitezova „Beli zmajevi“ pokazuje osnove streličarstva mladima

Tropske temperature nisu sprečile posetioce da uživaju u streličarstvu, zahvaljujući članovima Odreda vitezova “Beli zmajevi” koji su deci i starijima rado demonstrirali kako se pravilno izvodi ova drevna i elitna srednjevekovna veština.

Grupa „Lead“

Za dobro raspoloženje na ovoj manifestaciji, koju organizuje Turistička organizacija opštine Negotin uz pomoć OO SR “Timok” iz Negotina, Republičke direkcije za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Danube Day i Opštine Negotin, pobrinula se grupa “Lead” domaćim i svetskim pop-rok hitovima i ansambl “KontrAkord” biserima našeg starogradskog melosa.

Ansambl „KontrAkord“