Naslovna Sport Na državnom prvenstvu pionirki u košarci “Hajdučice” pete u Srbiji

Na državnom prvenstvu pionirki u košarci “Hajdučice” pete u Srbiji

680
0

Završen je finalni turnir prvenstva Srbije u kategoriji pionirki. Šampion Srbije postala je ekipa “Crvene zvezde”, koja je u finalu bila bolja od beogradskog “Art basketa”. Treće mesto osvojila je ekipa Stare Pazove.

„Hajdučice“, foto: Dušan Mandić

Negotinske “Hajdučice”, članice Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” uspele su da se kroz ligaško takmičenje plasiraju kao šampionke istočne i južne Srbije na završni turnir i nimalo nisu razočarale.

“Završni turnir je bio izuzetno jak, sve ekipe su pokazale da su apsolutno zasluženo tu gde jesu, među najboljim ekipama Srbije u tom uzrastu. Turnir smo otvorili jako stegnuto i uplašeno što je kvalitetna ekipa Stare Pazove, koja je dva dana ranije došla na turnir, iskoristila i ubedljivo nas savladala. To je bilo jedno dragoceno iskustvo za nas koje će nam, nadam se u budućnosti značiti, kako se ulazi u takmičenje i koliko je taj prvi meč bitan”, ističe trener Dušan Mandić.

foto: ŽKK „Đerdap“ Kladovo

U toj prvoj utakmici Negotinke su savladane sa 64:30, ali su zato već u duelu sa Ljubovijom pokazale koliko su se zasluženo našle u društvu najboljih. Ta utakmica je završena rezultatom 48:42.

“Devojke su uspele da se oporave i u drugom kolu su savladale ekipu iz Ljubovije, čime smo se, da kažem, vratili u život i u poslednjem kolu sa ekipom “Art basket” igrali za prolaz u borbu za medalje. Pobeda protiv Ljubovije bila je bitna i iz drugog ugla jer kako smo posle utakmice saznali to je bila prva pobeda na pionirskim prvenstvima koju je ostvarila neka ekipa sa našeg košarkaškog regiona. Nažalost to je bio naš maksimum, jer smo u treći meč ponovo ušli loše i sa puno straha što je presudilo pobednika”, dodaje Mandić.

Na prvenstvo se polazi sa herojskog mesta: „Hajdučice“ kraj Spomenika Hajduk Veljku, foto: Dušan Mandić

Najmlađa ekipa na državnom prvenstvu u pionirskom uzrastu za košarkašice do 14 godina, “Hajdučice” duel sa “Art basketom” izgubila je sa 65:47, ali im je ovo prvenstvo, održano u Kladovu, donelo i nova iskustva.

Milena Trailović i odbrana „Art basketa“, foto ŽKK „Đerdap“ Kladovo

Milena Trailović je po završetku ligaškog dela takmičenja bila najbolji strelac turnira sa 67 postignutih poena u tri meča. Titula je, ipak, otišla u ruke kapitena ŽKK RAS, Romčević, koja je imala utakmicu više.

“Ono što svakako može da nas raduje je to sto smo bili najmlađa ekipa na ovom turniru gde je noseće godište 2004, a kod nas u timu su samo dve igračice tog godišta što, ako nastavimo da radimo, puno obećava za neki budući period gde možemo očekivati da selekcije 2005/06 i 2007/08 jednog dana ponove ovaj uspeh i još više pomere lestvicu na gore. U svakom slučaju ja sam postignutim na ovom turniru prezadovoljan, znam da su sve ovo pametna dečica i da će izvući puno dobrih stvari iz svega ovoga, uvideti greške i steći nepotrebno iskustvo za neki budući period koji za nas počinje već od sutra”, kaže trener “Hajdučica”.

Na državnom prvenstvu u pionirskom uzrastu za košarkašice do 14 godina negotinski “Hajduk Veljko” igrao je u sastavu: na poziciji beka: Marija Bojković, Jelica Živković, Milena Trailović, Marija Parcelović, Anđela Veličković, krilo: Elena Stingić, Anastasija Ćirić, centar: Jelena Ćirković, Kristina Pavlović i Lola Majstorović i plejmejkeri Teodora Trkulja i Anđela Đorđević.