Naslovna Društvo Na „Danima  inteligencije 2019” nagrađeni prosvetni radnici negotinske škole “Branko Radičević”

Na „Danima  inteligencije 2019” nagrađeni prosvetni radnici negotinske škole “Branko Radičević”

523
0

Ljubiša Blagojević i Kristina Jovanović, prosvetni radnici Osnovne škole “Branko Radičević” dobitnici su priznanja u okviru međunarodnog projekta obeležavanja “Dana inteligencije 2019” za rad i entuzijazam.

Mensa Srbije, Udruženje kreativnih učitelja i Institut za moderno obrazovanje organizovali su početkom decembra tribinu  “Stimulacija intelektualnog razvoja – primeri dobre prakse” na kojoj se razgovaralo o radu sa darovitom decom u Srbiji, kao i osnivanju Baze primera dobrih aktivnosti koje stimulišu rad sa decom.

Na tirbini koja je okupila prosvetne radnike iz Srbije, a koji su svojim idejama pokazali da časovi i nastava mogu biti osmišljeni i realizovani na drugačiji i deci zanimljiviji način dobili su zahvalnice.

Među njima i Ljubiša Blagojević, nastavnik likovne kulture, kao i Kristina Jovanović, profesor razredne nastave, oboje iz Osnovne škole “Branko Radičević”.

Oni su pohvaljeni za rad ”Zagonetna priča“ i jedan je od primera dobre prakse koji će biti dostupan svim prosvetnim radnicima.

Cilj Mense i međunarodnog projekta “Obeležavanje Dana inteligencije” je očuvanje inteligencije kod dece, stvaranje stimulativne sredine za rad, kao i detektovanje kreativnih i darovitih učenika.

Inače, Mensu su osnovali Roland Beril i Lanselot Vara još 1946. godine u Oksfordu i zamišljena je kao organizacija čiji je jedini uslov za članstvo bilo polaganje testa.

Danas ova organizacija, čiji naziv zapravo znači “okrugli sto” ili društvo jednakih, ima oko million i 300 hiljada članova u preko 100 zemalja sveta.

Mensa Srbije je do 2017. godine registrovala hiljadu članova

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.