Naslovna Društvo Na „Danima  inteligencije 2019” nagrađeni prosvetni radnici negotinske škole “Branko Radičević”

Na „Danima  inteligencije 2019” nagrađeni prosvetni radnici negotinske škole “Branko Radičević”

545
0

Ljubiša Blagojević i Kristina Jovanović, prosvetni radnici Osnovne škole “Branko Radičević” dobitnici su priznanja u okviru međunarodnog projekta obeležavanja “Dana inteligencije 2019” za rad i entuzijazam.

Mensa Srbije, Udruženje kreativnih učitelja i Institut za moderno obrazovanje organizovali su početkom decembra tribinu  “Stimulacija intelektualnog razvoja – primeri dobre prakse” na kojoj se razgovaralo o radu sa darovitom decom u Srbiji, kao i osnivanju Baze primera dobrih aktivnosti koje stimulišu rad sa decom.

Na tirbini koja je okupila prosvetne radnike iz Srbije, a koji su svojim idejama pokazali da časovi i nastava mogu biti osmišljeni i realizovani na drugačiji i deci zanimljiviji način dobili su zahvalnice.

Među njima i Ljubiša Blagojević, nastavnik likovne kulture, kao i Kristina Jovanović, profesor razredne nastave, oboje iz Osnovne škole “Branko Radičević”.

Oni su pohvaljeni za rad ”Zagonetna priča“ i jedan je od primera dobre prakse koji će biti dostupan svim prosvetnim radnicima.

Cilj Mense i međunarodnog projekta “Obeležavanje Dana inteligencije” je očuvanje inteligencije kod dece, stvaranje stimulativne sredine za rad, kao i detektovanje kreativnih i darovitih učenika.

Inače, Mensu su osnovali Roland Beril i Lanselot Vara još 1946. godine u Oksfordu i zamišljena je kao organizacija čiji je jedini uslov za članstvo bilo polaganje testa.

Danas ova organizacija, čiji naziv zapravo znači “okrugli sto” ili društvo jednakih, ima oko million i 300 hiljada članova u preko 100 zemalja sveta.

Mensa Srbije je do 2017. godine registrovala hiljadu članova