Naslovna Kultura Događaji Na Bogojavljenje „Vesela čaršija“ u negotinskoj knez Mihailovoj

Na Bogojavljenje „Vesela čaršija“ u negotinskoj knez Mihailovoj

640
0

Tradicionalna manifestacija “Vesela čaršija”, u organizaciji Turističke organizacije i Doma kulture “Stevan Mokranjac” biće održana u subotu, 19. januara, na Bogojavljenje, u negotinskoj Ulici Kneza Mihaila.

Od 17 do 20 časova bogatim i sadržajnim programom predstaviće se učenici osnovnih škola „Vuk Karadžić“, „Vera Radosavljević“, „Branko Radičević“, Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, a besednik je Sanja Radosavljević, muzejski pedagog Muzeja Krajine u Negotinu.

U muzičkom delu programa učestvovaće profesori negotinske muzičke škole, ali i Duvački orkestar “Hajduk Veljko” pod upravom Braneta Jovanovića.

“Najmlađe očekuju animatori ‘’AfterShock DJ magic tima”, lulice, licidarska srca, baloni. Posetioci će moći da uživaju u tradicionalnom posluženju, uz kuvano vino i rakiju, mekike, ali i u posluženju koje im pripremaju vlasnici radnji i lokala u Knez Mihailovoj”, kaže Dušan Petrović, direktor Turističke organizacija opštine Negotin.

I ove je godine zabeležen je dobar odziv vlasnika radnji i lokala iz Knez Mihailove. U ulici preteči današnjeg preduzetništva učestvovaće preko 20 izlagača, među njima i proizvođači bombona i medenjaka „Slatka bajka“ i „Slatka tajna“, udruženja penzionera, invalida rada, pčelari, ribolovci, ali i javne ustanove, kao što su Istorijski arhiv Negotin i Muzej Krajine.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Negotin.