Naslovna FB Na Bogojavljenje deveta „Vesela čaršija“ u negotinskoj knez Mihailovoj

Na Bogojavljenje deveta „Vesela čaršija“ u negotinskoj knez Mihailovoj

735
0

Tradicionalna manifestacija “Vesela čaršija”, u organizaciji Turističke organizacije i Doma kulture “Stevan Mokranjac” biće održana po deveti put u nedelju, 19. januara, na Bogojavljenje, u negotinskoj Ulici Kneza Mihaila od 17 do 20 časova.

I ove godine pripremljen je bogat kulturno-umetnički program, a po tradiciji i brojni zanimljivi sadržaji za decu: lulice, licidarska srca, baloni.

Posetioci će moći da uživaju u tradicionalnom posluženju, uz kuvano vino i rakiju, mekike, ali i u posluženju koje im pripremaju vlasnici radnji i lokala u Knez Mihailovoj ulici, a po prvi put predstaviće im se i suvenirdžije iz Negotina i regiona koji će posetiocima prikazati neke od svojih najlepših suvenira.

„Veselu čaršiju“ će muzički obojiti Duvački orkestar „Hajduk Veljko“ pod upravom Braneta Jovanović i Starogradski ansambl „Žirado kavaljeri“ Gradimira Spasića, a besedničar je Nenad Vojinović, direktor Istorijskog arhiva Negotina.

Organizatori manifestacije „Vesela čaršija“, koja će biti održana u nedelju od 17 do 20 sati, su Turistička organizacija opštine Negotin i Dom kulture „Stevan Mokranjac“, a pokrovitelj je Opština Negotin.