Naslovna Društvo Na 36. “Zlatnoj bućki” u Tekiji i Negotinac među nagrađenima

Na 36. “Zlatnoj bućki” u Tekiji i Negotinac među nagrađenima

658
0

Ištvan Bata iz Martonoša i  Žarko Čekerdžin sa Palića pobednici su 36. “Zlatne bućke” u Tekiji.

36. „Zlatna bućka“ u Tekiji; Foto: Danijela Durkalić

Ištvan Bata i  Žarko Čekerdžin su na manifestaciji koja se po 26. put organizuje u Tekiji, tokom dva lovna dana ulovili 14 somova, teških ukupno 51 kilogram i kao nagradu dobili od organizatora čamac od polietilena.

Drugo mesto, električni motor za čamac i dva ribolovačka ranca sa ulovom od 30 kilograma osvojili su višestruki šampioni ove sportsko-turističke manifestacije, baća Goran i Zoran Milivojević iz Kladova, odnosno Tekije.

Treće mesto pripalo je dvojcu Ervinu Verešu i Saši Danijelu sa Palića  čiji su su somovi na merenju bili ukupno teški   26,3 kilograma. Njima su organizatori, Turistička organizacija opštine Kladovo, lokalna samouprava i porodična kompanija Živojina Bolbotinovića “Tekijanka”, uručili dvodelne štapove sa mašinicama i sklopive stolice za pecanje.

Negotinac Novica Despotović i Stevan Marinković iz Novog Sipa ulovili su soma kapitalca teškog 29,3 kilograma i dugačkog čak metar i po.

Ovogodišnja “Bućka” okupila je 34 alasa koji su na merenje doneli više od 200 kilograma ribe, ulovljene iz čamca posebnom tehnikom, uz pomoć bućke i zvuka kojeg ona proizvodi.

Već tradicionalno na ovoj manifestaciji organizovan je i Kočin turnir u malom fudbalu, dečiji karneval, izbor najuređenijeg dvorišta, kuvala se i najbolja riblja čorba, a u muzičkom delu programa nastupili su: Folklorno društvo “Tekijanka”, “Izazov bend” i Dragica Radosavljević Cakana.