Naslovna Društvo Na 24. Regionalnoj domijadi prva nagrada za literarno stvaralaštvo učenici PŠ “Rajko...

Na 24. Regionalnoj domijadi prva nagrada za literarno stvaralaštvo učenici PŠ “Rajko Bosnić”

380
0

Dom učenika srednjih škola u Zaječaru ovog vikenda bio je domaćin 24. Regionalne domijade koja je okupila 15 ustanova iz jugoistočne i južne Srbije. Uspešno su se na ovoj smotri predstavili i učenici Doma Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“.

Foto: PŠ „Rajko Bosnić“

Milica Dželatović, učenica Poljoprivredne škole sa domom učenika „Rajko Bosnić“ na Bukovu pobednik je 24. Regionalne domijade u Zaječaru u kategoriji literarnog stvaralaštva.

Srednjoškolci iz Negotina, Zaječara, Bora, ali i drugih opština jugoistočne i južne Srbije nadmetali su se u deset disciplina, literarno, likovno stvaralaštvo, ali i u fokloru, popularnoj, klasičnoj, etno i narodnoj muzici, dramskom prikazu i drugim disciplinama i kategorijama.

Svoje umeće srednjoškolci, stanari đačkih internata, pokazali su i u kategorijama primenjena umetnost, rukotvorinama, maketarstvu i umetničkoj fotografiji.

Negotinski srednjoškolci, učenici Poljoprivredne škole sa uspehom su pokazali šta znaju i umeju, a koliko su tek talentovani u sportu pokazaće i u Vranju, 30. marta na Sportskoj domijadi u kojoj će se nadmetati u fudbalu, stonom tenisu i šahu i to u muškoj i u ženskoj konkurenciji.