Naslovna Politika Na 13. sednici SO Negotin potvrđena ostavka Dragana Mijucića, imenovan novi v.d....

Na 13. sednici SO Negotin potvrđena ostavka Dragana Mijucića, imenovan novi v.d. direktora

1781
0

Dalibor Ranđelović imenovan je na današnjem 13. redovnom zasedanju Skupštine opštine Negotin za vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“.

Odbornici vladajuće koalicije stranaka okupljenih oko naprednjaka i socijalista, njih 32, nakon što su doneli rešenje o prestanku mandata članu Opštinskog veća, doneli su na kraju sednice Skupštine opštine Negotin i rešenje o imenovanju Dalibora Ranđelovića, dosadašnjeg člana Opštinskog veća zaduženog za komunalne delatnosti za vršioca dužnosti direktora JKP „Badnjevo“.

Njegovo imenovanje izazvalo je, pre svih, komentare opozicije koja je na ovoj sednici bila aktivnija nego do sada.

„Zanima se kako niko iz kolektiva ne ispunjava uslove da bude vršilac dužnosti direktora. Zašto morate da dovedete nekog sa strane i povećate broj radnika“, zapitao je šef odborničke grupe demokrata dr Kristijan Nikolić.

Odbornička grupa Demokratske stranke nije glasala ni za ovo, kao ni za rešenje o prestanku mandata dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora JKP „Badnjevo“ Dragana Mijucića.

„Ne slažemo se sa izborom vršioca dužnosti direktora jer smatramo da je dosta v.d. stanja u ovom kolektivu. Bez obzira da li je u pitanju smena Dragana Mijucića ili ostavka u pitanju smatramo da ne bi on jedini smeo da snosi odgovornost za propuste u radu JKP „Badnjevo“. Naša odbornička grupa neće glasati za ove predloge, jer smatramo da bi u ovom preduzeću trebalo da konačno bude raspisan konkurs za direktora, pa da se na konkursu bira onaj koji će da vodi ovaj kolektiv“, rekao je odbornik Toplica Đorđević.

Mr Milan Uruković, predsednik SO Negotin obrazložio je da je rešenje o prestanku mandata vršioca dužnosti direktora JKP „Badnjevo“ Dragana Mijucića usledilo zato što je on podneo ostavku na tu funkciju i obrazložio je ličnim činom.

„Ostavka je lični čin i ja ne želim da komentarišem ničiji lični čin, niti ničiju ostavku. Naravno da smo na današnjoj sednici imenovali vršioca dužnosti direktora JKP „Badnjevo“. Za v.d. direktora imenovan je dosadašnji član Opštinskog veća Dalibor Ranđelović, koji je iz ličnih razloga podneo ostavku na mesto člana Opštinskog veća“, rekao nam je mr Milan Uruković nakon sednice.

Odbornici su sa 32 glasa usvojili svih devet tačaka dnevnog reda, a kao prvu konstatovali prestanak mandata odbornici sa liste „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije-Ivica Dačić“ Aleksandri Lajtinović, koja je 10. januara podnela ostavku iz ličnih razloga na mesto odbornika.

Usvojena je i odluka o visini naknade za korišćenje javne površine, usaglašena sa izmenama i dopunama Zakona o naknadama korišćenja javnih dobara iz decembra minule godine.

Javnom preduzeću „Bogovina“ Bor usvojen je plan i finansijski program rada za ovu godinu, a data je i saglasnost na Program korišćenja budžetske pomoći-subvencija.

Ovo preduzeće, čiji je opština Negotin jedan od suosnivača, od Grada Bora dobija subvencije u visini od 26.5 miliona dinara, a od opštine Boljevac milion dinara, dok se iz budžeta opštine Negotin za njihovo funkcionisanje ne izdvaja ni dinar. Sednici je, inače, prisustvovala i Nataša Jovanović, vršilac dužnosti direktora JP „Bogovina“.

Umesto Jovane Radivojević koja je dala ostavku zbog toga što se odselila iz Negotina nov član Školskog odbora OŠ „12. septembar“ kao predstavnik jedinice lokalne samouprave je Vedrana Ranđelović.

Jovana Radivojević i Danijela Ćosin, koja je dala ostavku na mesto člana Komisije za komunalno-stambene poslove i urbanizam, izabrani su novi članovi ove opštinske komisije, Aleksandra Stefanović i Miodrag Selić.