Naslovna Kultura Na 12. BARF-u i negotinski „Red Danger“

Na 12. BARF-u i negotinski „Red Danger“

381
0

Ovog vikenda u sali Amerikana beogradskog Doma omladine održan je 12. Beogradski autorski rok festival (BARF). Uspešan nastup negotinskog rok sastava “Red Danger”.

Foto: Facebook/Mudrac TV printscreen

Članovi Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS), organizatori Beogradskog autorskog rok festivala, za 12. izdanje ovog rok takmičenja odabrali su 11 bendova iz Beograda, Niša, Kuršumlije, Valjeva, Jagodine i Negotina.

Negotinski “Red Danger”, koji je krajem avgusta nastupio i na 10. Zemun festu, oduševio je publiku nastupom i pirotehnikom, u maniru  po kojem su i poznati. “Red Danger” je nastupao u sastavu: Tamara Paunović (vokal), Veljko Ranđelović (gitara), Miljan Njegušić (klavijature), Marko Lazić (gitara), Ivan Đačić (bas gitara) i Miloš Bajić (bubnjevi).

Nastupili su beogradski bendovi: “Sorabi”, pobednik festivala po glasovima publike iz 2019. godine, “Demo. D”, “Pera Brada potomak”, učesnik i ovogodišnje Gitarijade u Zaječaru, “Petra”, “Azur”, “Nerv”… Ovacije su pobrali i “Ego” iz Niša, “Nevreme” iz Kuršumlije, “Musical doctors” iz Valjeva i “Kulise” iz Jagodine.

U revijalnom delu festivala nastupio je sastav “Stefan Nemanja”, kojem je ovo bio prvi živi nastup.

Žiri u sastavu: Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka Radija 202), Filip Vlatković (Fipa, muzički urednik Rock radija, SAE institut) i Milan Kordulup (muzičar) doneo je odluku da prva nagrada pripadne grupi “Ego” iz Niša, a druga bendu “Pera Brada Potomak”. Publika je za pobednika 12. BARF-a proglasila kuršumlijsko “Nevreme”.

Udružеnjе Rok muzičara Srbijе sе pobrinulo da u saradnji s partnеrima i prijatеljima fеstivala obеzbеdi vrеdnе nagradе za pobеdnikе i učеsnikе ovogodišnjeg Beogradskog autorskog rok festivala. Pobedniku, grupi “Ego” je pripala novčana nagrada u visini od 80.000 dinara, nastup na Bunt rok fеstivalu 2024. godinе, i snimanjе i digitalno izdanjе singla.

“Pera Brada Potomak” osvojio je nagradu od 50.000 dinara, a “Nevreme” je, kao pobednik publike, obezbedio direktan plasman na Gitarijadu u Zaječaru 2024. i snimanje singla u muzičkom studiju “Mašina 23”.