Naslovna Društvo Muzički vremeplov OŠ “Branko Radičević” u čast jubileja

Muzički vremeplov OŠ “Branko Radičević” u čast jubileja

914
0

Osnovna škola „Branko Radičević“ svoj jubilarni 40. rođendan obeležila je sinoć na sceni negotinskog Doma kulture muzičko-dramskim programom „Neki novi klinci“.

Stare i nove muzičke hitove spojile su sinoć na sceni negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” prve i sadašnje generacije Osnovne škole „Branko Radičević“, dok je publika pevušila i prisećala se svojih školskih dana, anegdota, učitelja, nastavnika, prvih simpatija. Kroz četiri decenije postojanja naše najmlađe osnovne škole vodili su nas đaci, oni koji su tek naučili prva slova, mali maturanti ali i bivši učenici.

„Nije bilo nimalo lako okupiti posle tri godine pauze decu, jer su bukvalo tri godine bila bez tona. Ovako veliku priredbu samo imali 2003. godine kada smo takođe obeležavali jubilej 20 godina rada škole. Mi ovakve priredbe radimo od 1996. godine i to nije ni malo lako i ja sam se svih ovih godina trudila da budemo drugačiji i da nešto novo donesem. To mi upravo omogućuju deca koja se raduju svakom danu škole. Radosno sam potrešena večerašnjom priredbom jer su na sceni bili i oni koji su nekada pevali u horu“, rekla je za NG portal Ema Milošević Anđelić koja je svoju karijeru od 38 godina posvetila školi, javnim nastupima, deci.

Pripreme za jubilarnu priredbu počele su, veli ona, još u septembru uz veliku podršku svojih koleginica, učiteljica i nastavnika ali i Marije Paskulović, učenice ove škole koja je skoro dva meseca uvežbavala horove.

Osnovna škola „Branko Radičević“ je svih proteklih godina i decenija prepoznatljiva po svojim priredbama upravo zahvaljujući Emi Milošević Anđelić, nastavnici muzičke kulture koja muzikom, plesom i učešćem velikog broja dece boji rođendansko slavlje. Iako za sebe kaže da je moderna i da je avangradnim pristupom postavila dugačije standarde školske priredbe, ne odustaje od korena, a to je folklor.

„Mi smo sve programe od 1996. godine do sada izveli autentično, sve pesme su otpevane. Ne odustajemo od folklora, od Brankovog kola. Ja imam odličnu saradnju sa mnogim umetnicima i od njih dobijam originalne matrice sa aranžmanima koje mi izvodimo. To su stvari koje mene dirnu, kada ti neko od srca odobri korišćenje autorskih prava a svi znamo koliko to košta.“

Radovali su se sinoć rođendanu školi glumci, pevači sadašnji i nekadašnji, folkloristi, gimnastičarke ali i nastavnici koji su sa strepnjom i tremom ispratili svoje đake koji su nakon tri godine pauze ponovo osvojili scenu koja je, govorila je publika sinoć, ličila na brodvejsku.

“Najveću pomoć oko muzike, snimaka, matrica pružio mi je Lazar Todić, bivši učenik i Marko Miljković, kolega iz muzičke škole. Naravno i svi bivši učenici koji su specijalno došli zbog priredbe, Todić i kao pevač, Nikola Petraćković, Jakov Micić, Jovan Marković, Aleksandar Ivanov, Tamara Paunović, Teodora Stojanović, Jovana Tranić, Nina Košutić, Lenka Milovanović, Milena Marković, Anđela Jovanović, Anastasija Kračunović, Anastasija Todorović, kao i Marija Paskulović, sadašnji đak koja je i najviše zaslužna za hor”, dodaje Ema Milošević Anđelić.