Naslovna Kultura Događaji Muzički spektakl “High Energy Power metal night” 15. aprila u Negotinu

Muzički spektakl “High Energy Power metal night” 15. aprila u Negotinu

879
0

Negotinac Željko Marinović koji gotovo četvrt veka živi i stvara u Americi pod umetničkim imenom Nick Z Marino predstaviće prvi put u svom rodnom gradu autorsku muziku objavljenu za američko tržište sa NZM bendom.

Foto: nzmband.com

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri svirao je sa najznačajnijim muzičkim imenima na nekoliko kontinenata, 2005. godine pridružio se grupi jednog od najvećih svetskih gitarista Yngwie Malmsteen’s Rising Force Band-u kao klavijaturista, a od 2013. godine deluje i kao pevač ovog sastava.

Svoj NZM band osnovao je 2010. godine i prvi solo album u Americi Freedom has no price objavio je upravo za produkcijsku kuću Yngwie Malmsteen’s.

Foto: nzmband.com

Tokom 2016. godine nastupao je na velikoj turneji po Americi Generation Axe tour sa najvećim muzičkim imenima današnjice: Steve Vai, Zakk Wylde, Yngwie Malmsteen, Nuno Bettencourt, Tosin Abasi.

Autorsku muziku NZM benda i neke od najvećih svetskih metal hitova izvešće 15. aprila od 20 sati na prvom koncertu ovakve vrste koji negotinski Dom kulture „Stevan Mokranjac“ daruje ljubiteljima „čvršćeg“ zvuka.

Foto: nzmband.com

Njega će, posle nastupa u Beogradu i Kragujevcu, na jedinom koncertu u istočnoj Srbiji pratiti gitarista Nenad Bojković, basista Ivan Đerfi i bubnjar Miloš Mića Kovačević.

Ne propustite priliku da 15. aprila od 20 časova u sali Doma kulture „Stevan Mokranjac“ čujete i vidite jedinstveni heavy metal spektakl u Negotinu.

Za sve ljubitelje ovog zvuka važna informacija je da je ulaz na koncert slobodan.

Foto: nzmband.com