Naslovna Kultura Muzički četvrtak na negotinskom gradskom trgu uz “Ars Community”

Muzički četvrtak na negotinskom gradskom trgu uz “Ars Community”

255
0

Uživalo se i sinoć uz “Ars Community” na gradskom trgu kod fontane, uz atraktivan i originalan muzički sastav koga čine profesori ovdašnje muzičke škole.

Vesna Garabantin (violončelo), Stefan Nikolić (harmonika i vokal), Predrag Tasić (truba i vokal) i Danilo Perković (klavijature), profesori Umetničke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu, članovi sastava “Ars Community” još jednom su publici pokazali koliko su uvežbani, međusobno skladni, a istovremeno i dovoljno raznovrsni da oboje različitim emocijama, od sentimentalnosti do ushićenja, koncert samo po nazivu lakih nota.

Ovaj kvartet već neko vreme skreće pažnju na sebe pre svega vrhunskim izvođenjem popularne muzike, uz stilske i kvalitetne obrade i aranžmane, moderno, a klasično u isto vreme.

I ovaj koncert u organizaciji Kancelarije za mlade i Doma kulture “Stevan Mokranjac” naišao je na topao prijem publike,  koju su, čini se, oduševili programi četvrtkom u okviru “Negotinskog leta”. Razlog više da ovakvi koncerti budu i češći nego do sada.