Naslovna Kultura Muzeju Krajine sredstva iz Ministarstva zaštite životne sredine za rekonstrukciju kotlarnice

Muzeju Krajine sredstva iz Ministarstva zaštite životne sredine za rekonstrukciju kotlarnice

171
0

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu listu projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje koje će sufinansirati u 2021.

Na ovaj konkurs koji se sufinansira iz sredstava Zelenog fonda Republike Srbije stiglo je 69 prijava, ali se Komisija opredelila za 24 projekta, vrednih ukupno 199,9 miliona dinara.

Među podržanima je i projekat rekonstrukcije kotlarnice upravne zgrade Muzeja Krajine u Negotinu koga će Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansirati sa 1,3 miliona dinara.

“Rekonstrukcija i sanacija postojećeg centralnog grejanja zgrade podrazumeva rekonstrukciju i sanaciju postojeće instalacije centralnog grejanja u zgradi sa grejanjem potkrovlja i grejanje pratećih objekata u dvorištu, kao i povećanje toplotnog kapaciteta za grejanje potkrovlja i pratećih objekata – kaže Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine.

U okviru konkursa za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje sa 4,5 miliona podržan je i projekat zamene kotlova u osnovnoj i srednjoj školi kojim je za sredstva aplicirala opštine Boljevac.

Najviše sredstava, 79,9 miliona dinara dodeljeno je Gradu Valjevo za rekonstrukciju merno-regulacione stanice sa izgradnjom prateće opreme za prelazak na gas, a najmanje 254.928 dinara koliko je za zamenu dva kotla u zgradi Kancelarije za mlade odobreno opštini Kanjiža.