Naslovna Kultura Muzeju Krajine sredstva iz Ministarstva zaštite životne sredine za rekonstrukciju kotlarnice

Muzeju Krajine sredstva iz Ministarstva zaštite životne sredine za rekonstrukciju kotlarnice

161
0

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu listu projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje koje će sufinansirati u 2021.

Na ovaj konkurs koji se sufinansira iz sredstava Zelenog fonda Republike Srbije stiglo je 69 prijava, ali se Komisija opredelila za 24 projekta, vrednih ukupno 199,9 miliona dinara.

Među podržanima je i projekat rekonstrukcije kotlarnice upravne zgrade Muzeja Krajine u Negotinu koga će Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansirati sa 1,3 miliona dinara.

“Rekonstrukcija i sanacija postojećeg centralnog grejanja zgrade podrazumeva rekonstrukciju i sanaciju postojeće instalacije centralnog grejanja u zgradi sa grejanjem potkrovlja i grejanje pratećih objekata u dvorištu, kao i povećanje toplotnog kapaciteta za grejanje potkrovlja i pratećih objekata – kaže Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine.

U okviru konkursa za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje sa 4,5 miliona podržan je i projekat zamene kotlova u osnovnoj i srednjoj školi kojim je za sredstva aplicirala opštine Boljevac.

Najviše sredstava, 79,9 miliona dinara dodeljeno je Gradu Valjevo za rekonstrukciju merno-regulacione stanice sa izgradnjom prateće opreme za prelazak na gas, a najmanje 254.928 dinara koliko je za zamenu dva kotla u zgradi Kancelarije za mlade odobreno opštini Kanjiža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.