Naslovna Događaji Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru

Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca u Muzeju rudarstva i metalurgije u Boru

389
0

U Muzeju rudarstva i metalurgije, u utorak, 05. novembra biće otvorena izložba pod nazivom „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“ iz fonda Muzeja Krajine u Negotinu.

Porodica Mokranjac; Foto: Muzej Krajine u Negotinu

Autori izložbe „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“ koja će biti otvorena u borskom Muzeju rudarstva i metalurgije u utorak, 5. novembra u 19 sati su viši kustos dokumentarista Ivica Trajković, inače direktor Muzeja Krajine u Negotinu i Sanja Radosavljević, muzejski pedagog.

Izložba sadrži deo bogate Mokranjčeve zaostavštine o kojoj Muzej Krajine brine već više od 50 godina, pa će posetioci biti u prilici da uz život ovog kompozitora rad Stevana Mokranjca upoznaju i kroz njegova dela, ali i prepisku.

Negotinski Muzej Krajine čuva 365 razglednica koje je kompozitor slao svojoj suprugi Mariji Mici iz raznih gradova zapadne i srednje Evrope i sa južnoslovenskih prostora, a koje predstavljaju značajne dokumente u proučavanju Mokranjčevog privatnog života.

Posetioci borskog Muzeja rudarstva i metalurgije izložbu „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“  mogu da pogledaju do 10. decembra.