Naslovna Kultura “Muzeji za 10” u Negotinu: Promovisana izdanja Etnografskog instituta, sutra kreativna radionica

“Muzeji za 10” u Negotinu: Promovisana izdanja Etnografskog instituta, sutra kreativna radionica

200
0

Predstavljanjem izdavačke delatnosti Etnografskog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti i njegovih saradnika Muzej Krajine uključio se u manifestaciju “Muzeji za 10”.

Celokupnu izdavačku delatnost Etnografskog instituta SANU predstavile su master Biljana Milenković-Vuković, diplomirani bibliotekar savetnik i dr Mladena Prelić, viši naučni saradnik Etnografskog instituta SANU.

Posetiocima u galeriji Muzeja Hajduk Veljka obratili su se i dr Gordana Blagojević, naučni savetnik ovog instituta, koja je predstavila knjigu “Praznik Svetog Đorđa: različiti kulturni konteksti i tradicije”, publikovanu na engleskom jeziku, kao i dr Dejan Кrstić, muzejski savetnik Narodnog muzeja Zaječar, koji je, između ostalog, predstavio radove o Timočkoj krajini, koji su publikovani u izdanjima Etnografskog instituta SANU.

U okviru manifestacije “Muzeji za 10” sutra će u rodnoj kući Stevana Mokranjca biti priređena kreativna radionica “Pozdrav iz Krajine” koju vode muzejski pedagog Sanja Radosavljević i muzejski vodič Vesna Janjić.

Učesnici radionice, koja je najavljena za 12 časova, biće u prilici i da pogledaju izložbu „Muzejska zaostavština Stevana Mokranjca“, autora Ivice Trajkovića i Sanje Radosavljević, posevećenu razglednicama i pismima slavnog kompozitora.

Učesnici radionice će nakon kraćeg predavanja o nastanku razglednica, biti u prilici da naprave i popune razglednice sa motivima inspirisanim izložbom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.