Naslovna Kultura Muzej Krajine poklanja svoja izdanja negotinskim osnovcima i predškolcima

Muzej Krajine poklanja svoja izdanja negotinskim osnovcima i predškolcima

248
0

Za učenike osnovnih škola naše opštine, kao i mališane Predškolske ustanove “Pčelica” Muzej Krajine pripremio je naslove svojih izdanja koje će podeliti do kraja školske godine.

Muzej Krajine pokloniće svim osnovnim školama opštine Negotin, kao i Predškolskoj ustanovi „Pčelica“  knjige čiji je izdavač.

Najmlađi osnovci i predškolci biće u prilici da saznaju osnovne informacije o našem sugrađaninu, velikom kompozitoru Stevanu Mokranjcu iz knjige koja nosi naslov „Volim Mokranjca“ autora Vesne Nikolić.

Oni stariji uživaće u dogodovštinama slavnog krajinskog junaka sa stranica knjige „Priča o Hajduk Veljku“ autora Vesne Janjić, kao i naslovu „ Junak od sablje“ istoričara umetnosti Vesne Nikolić.

Izdanja Muzeja Krajine stigla su i u biblioteku škole u Šarkamenu

„Do realizacije ove ideje došlo je sasvim spontano na predlog učiteljice šarkamenske škole Gordane Marković koja je poželela da knjige našeg muzeja budu na policama školske biblioteke. Onda se rodila ideja da sve škole u našoj opštini dobiju ove naslove sa ciljem da najmlađi sugrađani u ranim godinama detinjstva upoznaju svoj zavičaj, znamenite ličnosti, da vole svoj kraj u kome odrastaju. Prvi naslovi naših autora podeljeni su upravo deci šarkamnske škole, a svoje mesto naslovi su našli i na policama biblioteke Osnovne škole „ Hajduk Veljko“ u Štubiku. Cilj nam je takođe da na kraju ove teške školske godine nagradimo decu naše opštine zaista lepim i vrednim naslovima, pogotovo što su autori naše Negotinke i što su ovo naša izdanja“ kaže za NG Portal Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine.

Sem ovih naslova, Muzej Krajine će školama ponuditi i druga izdanja iz svog izdavačkog opusa sa željom da tokom leta ožive u rukama naših najmlađih Negotinaca.

Knjige Muzeja Krajine stigle su i do mališana u Školi mentalne aritmetike „Malac Genijalac“