Naslovna Kultura Događaji Muzej Krajine otvoren za saradnju i promociju istorijskih i kulturnih sadržaja istočne...

Muzej Krajine otvoren za saradnju i promociju istorijskih i kulturnih sadržaja istočne Srbije

296
0

Muzej Krajine širom otvara vrata svim institucijama koje promovišu kulturno nasleđe našeg kraja i od zaborava čuvaju istorijske događaje i ličnosti.

„Mnogobrojnim aktivnostima Muzej Krajine obeležio je kraj Velikog rata. Još jedan u nizu je i promocija knjige, koju radimo u saradnji sa negotinskim SUBNOR-om, a  čiji je izdavač upravo Muzej Krajine“, ističe Ivica Trajković, direktor Muzeja Krajine, najavljujući predstojeće programe.

Promocija knjige  Dragoljuba Filipovića  „Krajinci i Timočani u Velikom ratu“ najavljena je za 11. novembar u 11 sati  u Umetničkoj školi u Negotinu.

Već u utorak 13. novembra Negotincima će u galeriji Muzeja Hajduk Veljka  biti predstavljena  izložba pod nazivom  „120 godina od upokojenja mitropolita Mihaila Jovanovića“

„Reč je o izložbi koja je gostovala na Festivalu hrišćanske kulture u Zaječaru. Ove godine je 120 godina od upokojenja mitropolita Mihaila, koji je rođen u Sokobanji. Autor izložbe je monah Ignatije Marković, sabrat manastira Rača. Izložbena postavka sadrži lične predmete mitropolita Mihaila Jovanovića, kao i njegove beleške i prepiske sa viđenim ljudima njegovog vremena. Posebno se izdvajaju pisma sa diplomatama Kraljevine Srbije, prepiske sa ruskim carem, kao i  pisma carigradskog patrijarha.“