Naslovna Društvo MUP raspisao konkurs za 44 policijska službenika u Borskom i Zaječarskom okrugu

MUP raspisao konkurs za 44 policijska službenika u Borskom i Zaječarskom okrugu

1055
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je konkurs za upis 1.400 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Sremskoj Kamenici. Mesta i za 44 budućih policijskih službenika Policijskih uprava Bor i Zaječar.

Za područje Policijske uprave u Boru, koja obuhvata područje Grada Bor i opština Negotin, Kladovo i Majdanpek  konkurs je raspisan za pet polaznika za radno mesto policajca, za 15 polaznika za radno mesto graničnog policajca i za tri buduća policajca za rad u zajednici.

U Policijskoj upravi Zaječar za teritoriju Grada Zaječar i opštine Knjaževac, Boljevac i Sokobanja konkurs je raspisan za pet policajaca, za 13 polaznika za radno mesto graničnog policajca i za tri polaznika za radno mesto policajca za rad u zajednici.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, ne mlađi od 18 niti stariji od 24 godine, odnosno više od 27 godina za svršene studente  Кriminalističko-policijskog univerziteta, koji  imaju prijavljeno prebivalište na području organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidati moraju da imaju završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju ili završene osnovne strukovne odnosno osnovne akademske studije Кriminalističko- policijskog univerziteta, da nemaju bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, poseduju vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, inače, upisuje u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 480 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, 250 budućih saobraćajaca, 270 policajaca na granici, kao i 400 policajaca za rad u zajednici.

Konkurs je otvoren do 8. aprila, a prijave se, sa potrebnom dokumentacijom, podnose policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata.