Naslovna Društvo Mokranje: Vulin sa pripadnicima Zajedničkih snaga

Mokranje: Vulin sa pripadnicima Zajedničkih snaga

289
0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, posetio je pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP Republike Srbije u Mokranju.

fotografija: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga Vojske i MUP-a za obezbeđenje dela državne granice, potpukovnik Zoran Cvetanović, komandant Sektora „V“ i potporučnik Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, tokom posete ministra odbrane, načelnika Generalštaba i komandanta Kopnene vojske, u nedelju, 14.januara, informisali su o zadacima koje realizuju pripadnici Zajedničkih snaga, kao i o stanju u Sektoru „V“.

fotografija: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga i glavni policijski savetnik Nenad Vučić, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj istakli su da je saradnja Vojske i Policije na visokom nivou, što je doprinelo bitnom smanjenju ilegalnih migranata na ovom prostoru.

fotografija: Ministarstvo odbrane

„Na teritoriji Republike Srbije se danas nalazi nešto oko 4.000 migranata, što je svakako broj koji možemo da kontrolišemo. Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni. Ne samo oni, već su zaštićeni i svi naši građani. Mešovite snage Vojske i Policije su za ovih godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u našu teritoriju. I možete da zamislite kako bi izgledalo da nije bilo svih ovih devojaka i momaka iz MUP-a i Vojske Srbije, kako bi izgledala naša zemlja da je migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana, da nije bilo svih njih koji su svakoga dana, bez obzira na vremenske uslove i bez obzira na bilo kakve teškoće i opterećenja bili ovde, radili i sprečavali da naša teritorija postane predmet ilegalnih migracija, da se naš svakodnevni način života ugrožava i da se sve one negativne pojave koje prate migrantsku krizu ispoljavaju na teritoriji Republike Srbije“, rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

On je dodao da Vojska i MUP odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice i naše teritorije, i da vode računa kako bi svaki građanin ove zemlje bio bezbedan, a svaki migrant ostvario svoja prava, koja se poštuju.