Naslovna Društvo Mokranje: Vulin sa pripadnicima Zajedničkih snaga

Mokranje: Vulin sa pripadnicima Zajedničkih snaga

213
0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, posetio je pripadnike Zajedničkih snaga Vojske Srbije i MUP Republike Srbije u Mokranju.

fotografija: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga Vojske i MUP-a za obezbeđenje dela državne granice, potpukovnik Zoran Cvetanović, komandant Sektora „V“ i potporučnik Aleksandra Andonov, komandir posednutog objekta „Mokranje“, tokom posete ministra odbrane, načelnika Generalštaba i komandanta Kopnene vojske, u nedelju, 14.januara, informisali su o zadacima koje realizuju pripadnici Zajedničkih snaga, kao i o stanju u Sektoru „V“.

fotografija: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Vladeta Baltić, komandant Zajedničkih snaga i glavni policijski savetnik Nenad Vučić, načelnik Regionalnog centra granične policije prema Republici Bugarskoj istakli su da je saradnja Vojske i Policije na visokom nivou, što je doprinelo bitnom smanjenju ilegalnih migranata na ovom prostoru.

fotografija: Ministarstvo odbrane

“Na teritoriji Republike Srbije se danas nalazi nešto oko 4.000 migranata, što je svakako broj koji možemo da kontrolišemo. Njihov daleko najveći broj se nalazi u našim prihvatnim centrima, gde su kontrolisani, gde su medicinski zbrinuti i na svaki drugi način zaštićeni. Ne samo oni, već su zaštićeni i svi naši građani. Mešovite snage Vojske i Policije su za ovih godinu dana sprečile oko 22.000 migranata da ilegalno uđu u našu teritoriju. I možete da zamislite kako bi izgledalo da nije bilo svih ovih devojaka i momaka iz MUP-a i Vojske Srbije, kako bi izgledala naša zemlja da je migrantska kriza bila potpuno nekontrolisana, da nije bilo svih njih koji su svakoga dana, bez obzira na vremenske uslove i bez obzira na bilo kakve teškoće i opterećenja bili ovde, radili i sprečavali da naša teritorija postane predmet ilegalnih migracija, da se naš svakodnevni način života ugrožava i da se sve one negativne pojave koje prate migrantsku krizu ispoljavaju na teritoriji Republike Srbije”, rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane.

On je dodao da Vojska i MUP odlično sarađuju na zadatku čuvanja državne granice i naše teritorije, i da vode računa kako bi svaki građanin ove zemlje bio bezbedan, a svaki migrant ostvario svoja prava, koja se poštuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.