Naslovna Kultura “Mokranjčevim danima” 2,5 miliona dinara

“Mokranjčevim danima” 2,5 miliona dinara

178
0

Ministarstvo kulture i informisanja objavilo je rezultate konkursa u oblasti muzike, odnosno stvaralaštva, produkcije i interpretacije u 2021. 

Hor “Korikos” pobednik Natpevavanja horova, 2019.

Ministarstvo kulture i informisanja na upravo završenom konkursu za sufinansiranje projekata u oblasti muzike za program Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, 55. festival “Mokranjčevi dani”, koji prošle godine zbog aktuelne pandemije kovida nije održan, opredelio je 2,5 miliona dinara.

Na ovom konkursu nijedan drugi muzički festival i manifestacija iz okruženja nije dobio sredstva, ni 60. Festival kulture mladih u Knjaževcu, 54. Gitarijada u Zaječaru, kao ni Dunav džez fest u Donjem Milanovcu.

U kategoriji festivala najviše sredstava dobio je Nišvil 4,2 miliona dinara, 22. Gitar art festival i 37. Beogradski džez festival po četiri miliona, 53. BEMUS 3,5 miliona dinara. Novosadske muzičke svečanosti dobile su 2,4 miliona, a 24. Pančevački džez festival dva miliona dinara.

Ministarstvo je u okviru projekata majstorskih seminara, radionica i takmičenja na ovom konkursu sa 300.000 dinara podržao projekat škola frule, duduka i gajdi “Frulom (od drveta) čuvam svoje korene” Ustanove “Centar za kulturu” u Boru, a od projekata izvornog narodnog i amaterskog stvaralaštva manifestaciju “Crnorečje u pesmi i priči” Kulturno obrazovnog centra u Boljevcu sa 250.000 dinara.

Inače, na konkursu u oblasti muzike od ukupno 423 koliko ih je stiglo na konkurs podržano je 97 projekata sa ukupno 90,45 miliona dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.