Naslovna Kultura “Mokranjčevi dani”: Otvorena izložba slika Đorđa Sokolovskog

“Mokranjčevi dani”: Otvorena izložba slika Đorđa Sokolovskog

218
0

Prvog festivalskog dana publici je predstavljena izložba slika doktora umetnosti Đorđa Sokolovskog pod nazivom „Ka novoj ikoni“.

Mr Milan Radosavljević i dr Đorđe Sokolovski

U galeriji negotinskog Doma kulture sinoć je otvorena izložba slika dr um. Đorđe Sokolovskog „Ka novoj ikoni“. Ovaj doktorski istraživački projekat predstavlja po rečima samog autora “prisustvo Božije u svim stvarima.“

Predstavljajući svoj rad pred negotinskom festivalskom publikom, likovni umetnik koji je ostao veran tradicionalnom slikarskom mediju, platnu i uljanim bojama, istakao je da je svojim delima pokušao da prikaže i objasni ono magično što se događa između onostranog i običnog, relanog, svakodnevnog – odnosa duhovnog i materijalnog.

„Drago mi je što sam ove godine sa svojom izložbom deo festivala “Mokranjčevi dani”. Izloženo je desetak slika kombinovane i tehnike ulja na platnu koje se bave problemima kojim sam zaokupljen više desetina godina. Nastale su u poslednje tri godine. Ovde je i nekoliko slika koje su prvi put izložene, nastale poslednjih nekoliko meseci i ovo je njihova premijera“, rekao je dr um. Đorđe Sokolovski na otvaranju izložbe slika „Ka novoj ikoni“.