Naslovna Društvo Mokranjac i Negotin tema konkursa Udruženja „Duga“ za članove Saveza MNRO Srbije

Mokranjac i Negotin tema konkursa Udruženja „Duga“ za članove Saveza MNRO Srbije

242
0

Negotinsko Udruženje „Duga“ raspisalo je likovno – literarni konkurs za svoje i članove lokalnih udruženja, članica Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije (MNRO). Tema nagradnog konkursa je „Učimo i saznajmo – upoznajmo Mokranjca i Negotin“.

Pravo učešća na konkursu imaju svi članovi udruženja i društava koja su članovi Saveza za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Srbije, sa ciljem da na kreativan način, iz svog ugla,  prikažu svoje poznavanje Stevana Mokranjca, kompozitora iz našeg Negotina, ali i radove tematski vezane za Negotinsku krajinu.

“Radovi koji će biti u konkurenciji, mogu biti rađeni raznovrsnim tehnikama i različitih formi, tako da se članovi lokalnih udruženja, članica MNRO Srbije mogu izraziti slikanjem, crtanjem, pesmicom, kratkom pričom. Na učesnicima je da odaberu svoj način izražavanja. Svako udruženje može poslati najviše pet radova, bilo da su individualni ili grupni”, kaže Miroslava Mika Zdravković, sekretar Udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom “Duga”.

Učesnici konkursa svoje radove moraju da fotografišu i pošalju Udruženju „ Duga“ do 16. avgusta, a svi radovi će biti dostupni na FB stranici Saveza MNRO Srbije za glasanje od 19. do 24. avgusta do ponoći.

“Komisiju će činiti tri člana: Sekretar Saveza, predstavnik Doma kulture Negotin i predstavnik organizatora. Glasovima članova komisije dodaće se glasovi (lajkovi) sa facebook stranice, i na taj način doći ćemo do tri najbolja rada, koji će biti nagrađeni zanimljivim nagradama”, dodaju u Udruženju “Duga”.

Nagradni konkurs „Učimo i saznajmo – upoznajmo Mokranjca i Negotin“ podržan je u okviru Programskog konkursa Sektora za zaštitu OSI 2021, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.